Notícies

Ves enrere El Servef exposa a Brussel·les el projecte Avalem Joves Plus, que ha permès a prop de 3.500 joves valencians accedir al mercat laboral

El Servef exposa a Brussel·les el projecte Avalem Joves Plus, que ha permès a prop de 3.500 joves valencians accedir al mercat laboral

El Servei Valencià d'Ocupació i Formació (Servef) ha exposat davant la Unió Europea el projecte Avalem Joves Plus que ha permès que prop de 3.500 joves valencians accedisquen per primera vegada al mercat laboral. Així, la Comunitat Valenciana ha sigut l'única autonomia seleccionada per a exposar experiències reeixides per a la integració laboral dels joves en la conferencia 'Garantia Juvenil a Espanya: Perspectives de futur', que ha oferit la directora general d'Ocupació i Formació, Rocío Briones. 

Avalem Joves Plus és el programa engegat per la Generalitat a través del Servef per a la contractació de joves menors de 30 anys a través de les entitats locals de la Comunitat. 

Briones ha qualificat de "èxit rotund" aquesta iniciativa. "Mai abans -ha assenyalat a Brussel·les- l'Administració ha dut a terme un programa tan ambiciós per a recolzar i incentivar la inserció laboral dels nostres joves". 
En aquest sentit, ha aportat les dades que avalen els bons resultats. Així, ha detallat que han resultat beneficiàries 520 entitats locals de tota la Comunitat i que ha suposat una inversió de més de 57 milions d'euros que ha permès que els ajuntaments o les diputacions puguen contractar a prop de 3.500 joves. 
Briones ha recordat, a més, que fruit de l'èxit de participació que va tenir el projecte, el Servef es va veure obligat a doblegar el pressupost destinat a aquest projecte. 

"Totes les entitats locals que van sol·licitar ajuda l'han obtingut", ha subratllat la responsable d'Ocupació, que ha destacat que amb Avalem Joves Plus el Servef cercava tres objectius: millorar l´ocupabilitat dels joves menors de 30 anys, facilitar l'adquisició d'experiència laboral i posar en valor el talent jove per a la modernització i millora de l'administració pública". 

Rocío Briones ha reconegut davant la UE que queda molt treball per fer. Així, ha recordat que encara hi ha prop de 30.000 joves registrats en l'atur (segons les dades d'atur registrat en setembre). 

Reputació 

D'altra banda, la directora general d'Ocupació i Formació ha destacat el fet que el Servef haja passat "de ser investigat i fiscalitzat per la UE a ser exemple de bones pràctiques". "No fa molt, ha recordat, la UE va bloquejar fons europeus per a polítiques d'ocupació en la Generalitat. Hui, no obstant açò, liderem projectes i iniciatives que són model". 

Així, ha recordat que la Generalitat va presentar a París davant els països membres de l'OCDE el projecte Avalem Territori, l'estratègia que ha engegat el Servef per a adaptar les polítiques d'ocupació del Consell a la realitat i les necessitats del territori a partir d'un diagnòstic en el qual participen l'administració, els agents socials i les universitats.