Noticias

Atrás La Comunitat Valenciana entre las primeras regiones que se unen a la Misión de la UE para la Adaptación al Cambio Climático

La Comunitat Valenciana entre las primeras regiones que se unen a la Misión de la UE para la Adaptación al Cambio Climático

  • La Comissió Europea i el Comité Europeu dels Regions han animat als regions i ciutats de la UE a sumar-s'a aquesta iniciativa i liderar ho camine cap a un futur resilient al canvi climàtic.

La Comissió Europea i el Comité Europeu de les Regions han animat a les regions i ciutats de la UE a sumar-se a aquesta iniciativa i liderar el camí cap a un futur resilient al canvi climàtic.

La Comissió Europea ha anunciat les primeres 118 regions i autoritats locals que participaran en la Missió d'Adaptació al Canvi Climàtic de la UE, l'anomenada Missió d'Adaptació, que donarà suport al Pacte Verd Europeu i l'Estratègia d'Adaptació al Clima de la UE. La Missió Adaptació rebrà 370 milions d'euros de finançament d'Horitzó Europa per al període 2021-23.

Aquestes regions i ens locals van signar la Carta de la Missió en el primer Fòrum de la Missió d'Adaptació al Canvi Climàtic del Comité Europeu de les Regions. A més, altres 20 empreses privades, centres de serveis, xarxes d'investigació i grups d'acció locals que treballen en la millora de la resiliència climàtica recolzaran la Carta i es convertiran en amics de la Missió. Els 118 signataris procedeixen de 18 Estats membres, i 6 més provenen de països associats o potencialment associats a.Horitzó Europa, el programa d'investigació i innovació de la UE.

La Missió d'Adaptació té com a objectiu ajudar regions i autoritats locals a comprendre millor, preparar-se i gestionar els riscos climàtics, així com a desenvolupar solucions innovadores per a augmentar la resiliència.

Des d'onades de calor mortals i sequeres devastadores fins a incendis forestals i costes erosionades per la pujada del nivell de la mar, el canvi climàtic ja està passant factura a Europa. No sols afecta al medi ambient i a l'economia, sinó també a la salut dels europeus. La freqüència i gravetat dels fenòmens climàtics i meteorològics extrems va en augment, per la qual cosa és necessari accelerar les solucions que augmenten la resistència al clima.

La Missió Adaptació rebrà 370 milions d'euros de finançament d'Horitzó Europa per al període 2021-23. Les accions d'investigació i innovació abordaran la reconstrucció de zones afectades per fenòmens meteorològics extrems, la restauració de planes al·luvials, l'agricultura vertical, els enfocaments de segurs prototip o la creació d'una ciutat "perfectament adaptada" llista per a suportar una tempesta o una onada de calor. També existeix la possibilitat de crear iniciatives conjuntes amb altres missions i programes de la UE. La Missió també ofereix oportunitats de creació de xarxes, intercanvi de millors pràctiques entre les regions i les autoritats locals, i suport per a involucrar als ciutadans.

Més informació:

•    Nota de premsa del Comité de les Regions 
•    El Pacte Verd es fa local
•    Missió de la UE per a l'adaptació al canvi climàtic
•    Fitxa informativa: Missió Adaptació al Canvi Climàtic
•    Adaptació al canvi climàtic
•    Estratègia d'adaptació de la UE
•    Missions de la UE en Horitzó Europa