La Unión por el Mediterráneo se reúne para mejorar la política empresarial común - Fundación CV
Atrás La Unión por el Mediterráneo se reúne para mejorar la política empresarial común
La Unión por el Mediterráneo se reúne para mejorar la política empresarial común
Els ministres discutixen el programa de treball que s’implementarà per a 2014-2015.
Ahir a la vesprada a Brussel·les la Unió pel Mediterrani va dur a terme la seua novena reunió per a analitzar la cooperació industrial euromediterrània amb l’objectiu de millorar el suport a les xicotetes i mitjanes empreses, així com desenrotllar una àrea euromediterrània de lliure comerç, amb l’horitzó fixat en 2014-2020.
Més de 30 països euromediterranis en cooperació amb altres estats han sigut representats pels ministres corresponents a cada matèria. També han participat en el debat associacions d’empreses i organitzacions nacionals i internacionals. A més, s’ha presentat un balanç del clima empresarial en els països de la conca mediterrània, s’ha presentat també el programa de treball per a 2014-2015 i els ministres han adoptat una declaració conjunta sobre el desenrotllament comercial en la zona Euromed.
Balanç de l’entorn empresarial al Mediterrani
Per a la Comissió Europea el clima de negocis d’un país és la clau del seu èxit, atés que l’eficiència i l’increment de la productivitat empresarial són motors que promouen el creixement econòmic. Són estes mateixes empreses les que creen demanda d’ocupació qualificada i llocs de treball millor remunerats amb salaris vinculats a l’augment de la productivitat. La Comissió considera a més que estes empreses són també una font de valors afegits i contribuïxen a través dels impostos a proveir els recursos necessaris per a una administració pública més eficient, així com també donen suport a la inversió pública en determinades àrees com infraestructures, salut i educació.
L’estudi sobre l’entorn empresarial del Mediterrani ha trobat que a pesar del progrés en l’elaboració i la implementació de polítiques per a pimes, este avanç ha sigut lent i desigual en els diferents països del la conca mediterrània.
L’estudi destaca en positiu que, com a resultat dels processos de transició experimentats per alguns països de la zona, les seues empreses s’han tornat més actives. També han sorgit noves associacions, algunes de les quals representen el segment d’emprenedors, i s’han revisat les relacions tradicionals entre les elits polítiques i empresarials. El diàleg entre els sectors públic i privat ha millorat i ara és un diàleg més obert i constructiu que contribuïx a augmentar la qualitat de les polítiques públiques que afecten les xicotetes empreses.
El repte per a les economies mediterrànies, segons la Comissió Europea, és desenrotllar i implementar polítiques estructurals en una conjuntura que requerix solucions a curt termini, en particular en aquelles economies que passen un període de transició política. Els resultats de l’estudi, referendats durant la reunió ministerial, serviran de guia per a desenrotllar futures iniciatives.
L’estudi ha analitzat el desenrotllament de les economies en els països mediterranis durant els últims cinc anys. Centenars d’entitats relacionades amb el desenrotllament empresarial, públiques i privades, van contribuir a l’estudi en què van participar els països següents: Algèria, Egipte, Israel, Jordània, Líban, Líbia, el Marroc, Palestina i Tunísia.
-
Més informació: http://europa.eu/rapid/press-release_MEMO-14-115_en.htm