Notícies

Ves enrere El secretari autonòmic per a la UE advoca per considerar els joves en el procés de democratització europea

El secretari autonòmic per a la UE advoca per considerar els joves en el procés de democratització europea

  • Joan Calabuig ha participat en la 10a Conferència Europea sobre Subsidiarietat, al Palau de les Comunicacions 
  • Durant la jornada s'ha abordat, també, la participació dels ens locals i regionals en el disseny de les polítiques de la Unió Europea

El secretari autonòmic per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha participat en la 10a Conferència Europea sobre Subsidiarietat, que ha reunit al Palau de les Comunicacions representants de tots els països i diverses institucions d'Europa.

Sobre les conclusions extretes d'aquesta trobada, Joan Calabuig ha destacat la necessitat de considerar els joves en el procés de democratització europea, i el suport al concepte de subsidiarietat activa, que suposa que els poders regionals i locals "participen des del primer moment en tots els processos de presa de decisió de les institucions de la UE, així com en la creació de la legislació europea".

En el transcurs de la jornada, també s'ha plantejat la necessitat que es faça una anàlisi d'impacte real en el territori de les mesures i accions que es prenen en l'àmbit europeu. En aquest sentit, el secretari autonòmic ha indicat que quan es plantege una qüestió que tinga "un impacte territorial evident", és convenient que el Comité de les Regions puga participar juntament amb els governs, el Parlament i el Consell per a analitzar "una nova legislació o una nova iniciativa" i que, per tant, intervinga "des del principi en la presa de decisions".

Finalment, s'ha debatut sobre la revisió dels tractats de la Unió Europea, en la línia del que s'ha proposat recentment en la Conferència sobre el Futur d'Europa. Sobre aquest punt, el secretari autonòmic ha explicat que un dels elements que es demanda és la inclusió en els tractats del mecanisme d'alerta primerenca, perquè les regions puguen participar des del primer moment en l'elaboració de polítiques noves i legislacions europees.

La 10a Conferència Europea sobre Subsidiarietat ha estat organitzada pel Comité de les Regions i per la Generalitat. 

Informació Addicional

T'interessa