Notícies

Ves enrere La Generalitat aposta pel foment d'una dinàmica de formació contínua en els jóvens

La Generalitat aposta pel foment d'una dinàmica de formació contínua en els jóvens

El secretari autonòmic d'Economia i Ocupació, Fernando Díaz Requena, ha manifestat este matí a Brussel·les, en unes jornades europees sobre estratègies d'ocupació juvenil, que "la Generalitat Valenciana aposta per fomentar entre els jóvens una dinàmica de formació permanent que es prolongue durant tota la seua vida laboral".

Díaz Requena ha destacat que "la Comunitat Valenciana és la segona regió d'Espanya quant a la reducció anual de la desocupació juvenil, mentres que els empleats en sectors de mitjana i alta tecnologia ha augmentat un 8,3%".

El secretari autonòmic d'Economia i Ocupació ha exposat les actuacions de la Generalitat per a fomentar l'ocupació juvenil: "estem impulsant la formació dual, que alterna la formació teòrica en les classes i el desenrotllament d'una ocupació, seguint el model alemany. A més, per als jóvens entre 18 i 25 anys amb carreres universitàries, estem promovent la realització de pràctiques durant nou mesos en empreses per mitjà d'acords de col·laboració".

Una altra de les accions específiques per a millorar l'ocupabilitat dels jóvens és el desenrotllament individualitzat d'itineraris que inclouen l'orientació, l'anàlisi de la formació professional, de la motivació i la informació per a l'autoocupació.

"També estem impulsant programes d'ajuda per a l'ocupació estable per mitjà de subvencions a les empreses per a la conversió de contractes temporals en permanents i incentius per a nous projectes en economia social", ha explicat el secretari autonòmic.

Díaz Requena ha ressaltat l'autoocupació i l'emprenedoria com a opció per a la creació d'ocupació entre els jóvens, i ha recordat que "a la Comunitat Valenciana el nombre d'emprenedors ha crescut en 23.000 en l'últim any, i que en els últims tres trimestres acumula el 50% del creixement de nous emprenedors a Espanya".

En este sentit, "les empreses creades en 2013 entre gener i juliol han experimentat un augment del 7,7 %, el que suposa la millor dada en els últims cinc anys", ha subratllat.

Vore notícia