Notícies

Ves enrere "Parlar de fons europeus és parlar de creixement, de riquesa i d'ocupació"

"Parlar de fons europeus és parlar de creixement, de riquesa i d'ocupació"

El conseller de Hacienda y Administración Pública, Juan Carlos Moragues, ha os.
 

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha manifestat hui que "parlar de fons europeus és parlar de creixement, de riquesa i sobretot d'ocupació".

"Per això, des de la nostra conselleria fem una àmplia labor d'informació i difusió del nou Programa 2014-2020 i de les inversions que generarà a la Comunitat Valenciana. És essencial que esta informació arribe al màxim nombre de persones, perquè són molts els sectors implicats que poden eixir reforçats gràcies a estes inversions", ha afegit Moragues.

El conseller d'Hisenda i Administració Pública ha fet estes declaracions durant la Jornada sobre Fons Europeus per a Cooperatives, organitzada per la Confederació de Cooperatives de la Comunitat Valenciana, en col·laboració amb la Direcció General de Projectes i Fons Europeus.

En el marc d'esta trobada, el conseller ha explicat que durant el període 2014-2020 la Comunitat Valenciana rebrà 2.156,8 milions d'euros dels fons FEDER i Fons Social Europeu, "als quals cal afegir altres 103 milions que rebrem en 2014 i 2015 en el marc del programa Iniciativa Juvenil", ha dit Moragues.

"Atés que totes les inversions estaran cofinançades al 50 per cent, podem afirmar ja que els fons europeus rebuts durant este període generaran a la Comunitat Valenciana inversions per un valor superior als 4.300 milions d'euros, xifra que representa aproximadament un 60 per cent més del que s'ha invertit en el període anterior", ha afegit el conseller.

En este sentit, el conseller Moragues ha explicat que la Comunitat Valenciana ha sigut catalogada per la Comissió Europea com a "regió més desenrotllada", per la qual cosa esta comunitat rebrà aproximadament un 4,3 per cent més de fons que en el període anterior.

"Les previsions amb què comptàvem inicialment ens feien preveure unes pèrdues de fons europeus entre el 33,3 per cent i el 40 per cent. No obstant això, les negociacions realitzades per la Generalitat en tot este procés han permés que la nostra regió reba entre 808 i 960 milions d'euros més dels previstos", ha afirmat el conseller.

Cal destacar que la Comunitat Valenciana ha eixit doblement beneficiada d'este procés de negociació, ja que no sols el volum de fons que rebrem serà elevat sinó que, a més, resultarem beneficiats per la denominada "clàusula de revisió".

Com ha explicat el conseller Moragues, la Comissió Europea s'ha compromés a revisar en 2016 les assignacions rebudes per les distintes regions segons l'evolució del seu PIB, tenint en compte, així, que algunes regions patixen de manera especialment dura la crisi. Després d'esta revisió, la Comissió reassignarà altres 4.000 milions d'euros per al període 2017-2020, "la qual cosa sens dubte suposarà un import considerable de fons addicionals per a la Comunitat Valenciana", ha dit Moragues.

Vore notícia