Notícies

Ves enrere and #39;La Comunitat compta amb una capacitat innovadora superior a altres regions del m and oacute;n and #39;

and #39;La Comunitat compta amb una capacitat innovadora superior a altres regions del m and oacute;n and #39;

El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha destacat hui que "la Comunitat Valenciana compta amb una capacitat innovadora superior a la d'altres regions del món".

En este sentit, ha detallat que "disposem d'una proporció superior a la mitjana de graduats universitaris especialitzats en ciències i enginyeries".

Buch s'ha manifestat així durant el desenrotllament de la segona sessió de treball de la delegació de la Comunitat Valenciana que està participant a Boston en el prestigiós Programa d'Acceleració Regional Entrepreneurship Acceleration Program (REAP) elaborat pel Massachussets Institute of Tecnologhy (MIT).

En esta trobada, els representants de la Comunitat han tingut l'oportunitat d'analitzar amb experts i professors del MIT la situació de la capacitat innovadora.

Així mateix, gràcies a estes sessions de treball han pogut posar en valor i mostrar la xarxa de suport a la innovació i als emprenedors de la Comunitat a altres regions, com ara Londres, Seül, Qatar, Puerto Rico, Moscou, el Marroc, Singapur, Rio de Janeiro i Taiwan.

Després de finalitzar la segona sessió de treball, Buch ha explicat que una altra important conclusió ha sigut comprovar que la Comunitat "disposa, a més, d'unes excel·lents infraestructures tant científiques com universitàries a les quals se suma la Xarxa d'Instituts Tecnològics".

Per al conseller, "la nostra capacitat innovadora junt amb les nostres infraestructures són una important fortalesa i significatiu avantatge competitiu per a la Comunitat en el camp de la innovació".

Pla Expandix

El titular d'Economia s'ha referit també a la importància d'augmentar el nombre de graduats universitaris en ciències que es dedique a treballar en l'àrea de la investigació dins de les empreses.

En este sentit, ha fet referència al Pla Expandix, que està impulsant l'IVACE, i que finança fins amb un 75% la contractació de personal científic i tecnològic per part de les empreses.

"El nostre propòsit -ha continuat- és continuar potenciant este pla perquè el nombre d'empreses que aposten pels graduats d'àrees científiques i tecnològiques per a tindre un departament d'I+D propi es continue impulsant i desenrotllant a la Comunitat".

Programa MIT REAP

La Comunitat Valenciana participa esta setmana a Boston en la segona edició del Programa d'Acceleració Regional Entrepreneurship Acceleration Program (REAP) elaborat pel Massachussets Institute of Tecnologhy (MIT).

MIT REAP és un programa de dos anys que promou el desenrotllament de les regions participants a través de l'emprenedoria innovadora. Hi participen tant regions com països que presenten les seues candidatures i són seleccionades pel comité del programa.

Per a esta segona edició se seleccionen regions de tot el món; d'esta manera, junt amb la Comunitat també participen Londres, Seül, Qatar, Puerto Rico, Moscou, El Marroc, Singapur, Rio de Janeiro i Taiwan.

Vore notícia