Notícies

Ves enrere 'La política energètica és essencial en la lluita contra el canvi climàtic"

'La política energètica és essencial en la lluita contra el canvi climàtic"

El director general d'Energia, Antonio Cejalvo, ha manifestat hui en l'obertura de la Jornada "Climate Change Challenges & Business Opportunities" que "la política energètica és una ferramenta essencial en la lluita contra el canvi climàtic".

En la seua intervenció ha subratllat que "la consolidació d'un model energètic sostenible ha sigut i continua sent una prioritat per al Govern valencià i en este objectiu, les energies renovables i l'eficiència energètica juguen un paper fonamental".

"No obstant això, els nostres objectius van més enllà de la lluita contra el canvi climàtic, i per això des de la Generalitat es pretén que l'energia siga una ferramenta estratègica en la competitivitat de la indústria i el teixit empresarial valencià", ha afegit.

Les tecnologies netes constituïxen la primera opció, i aposta més sòlida de la Generalitat, per a incrementar la generació energètica i satisfer les noves necessitats de demanda, en harmonia amb les polítiques europees relatives al foment de l'ús d'estes fonts energètiques.

Les accions realitzades per la Generalitat en este camp han permés que des de 2007 s'haja augmentat en més de 14 punts percentuals la potència elèctrica instal·lada d'origen renovable, que se situa actualment en el 39%.

Este increment de les energies renovables, així com la millora de l'eficiència energètica experimentada a la Comunitat Valenciana, ha permés una disminució del consum de combustibles fòssils. De fet, el consum de derivats del petroli a la Comunitat Valenciana ha disminuït un 20% des de 2008 a 2011 (últimes dades disponibles).

L'evolució cap a un model energètic més sostenible a la Comunitat Valenciana ha permés que, de 2008 a 2011, les emissions de CO2 hagen disminuït un 22 % (cal tindre compte que el 90 d'estes emissions té un origen energètic).

Per a Cejalvo, les energies "renovables han de ser també considerades des de l'òptica empresarial, ja que posseïxen un elevat potencial de creació d'ocupació d'alta qualificació per al disseny, construcció i manteniment de les instal·lacions, així com per la seua capacitat de desenrotllament d'inversions complementàries, afins i connexes i és, junt amb l'eficiència energètica, un òptim camp de diversificació des de les empreses d'instal·lacions energètiques tradicionals".

La Comunitat Valenciana, a través de l'IVACE, coordina el projecte europeu "Climate KIC's" supervisat per l'Institut Europeu per a la Tecnologia i la Innovació que té com a objectiu reduir les emissions de CO2, a través de diferents iniciatives legislatives, polítiques aplicades al transport, al suport d'energies alternatives i sobretot en camps com la formació, emprenedoria o la innovació.


Vore notícia