Notícies

Ves enrere 'Los Fondos FEDER son una muy buena herramienta para la financiación de infraestructuras hídricas'

'Los Fondos FEDER son una muy buena herramienta para la financiación de infraestructuras hídricas'

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, ha manifestat hui que "Els fons FEDER són una molt bona ferramenta per al finançament d'infraestructures hídriques".

"Entre els objectius temàtics fixats en el reglament relatiu a este fons es preveu de forma explícita la necessitat de "protegir el medi ambient i promoure l'eficiència de recursos", ha afirmat el director general.

Viesca ha realitzat estes declaracions després de mantindre hui una reunió amb l'alcaldessa de Turís, Pilar Lozano, en la qual han tractat les necessitats que té este municipi en relació a les infraestructures en matèria d'aigua. En esta trobada ha estat també present el director general de l'Aigua, Alberto Comos.

Com ha explicat Juan Viesca al finalitzar esta reunió "durant el període 2007-2013 a través del Fons Europeu de Desenrotllament Regional hem finançat importants infraestructures hídriques a la Comunitat Valenciana, projectes que han resultat ser essencials per a millorar la qualitat de vida dels ciutadans".

"Durant este període -ha afegit el director general- s'han dut a terme actuacions relatives a la modernització de regadius que permeten obtindre un ús més eficaç de l'aigua. Estes actuacions s'han executat dins de l'Eix 3 del programa Operatiu, denominat Medi Ambient, Entorn Natural, Recursos Hídrics i Prevenció de Riscos, al qual es destina un total de 76,8 milions d'euros.

PO 2014-2020

En el període 2014-2020 la Comunitat Valenciana rebrà 2.156,85 milions d'euros de fons estructurals, la qual cosa suposarà la realització a la nostra Comunitat d'actuacions i inversions per valor de 4.313,7 milions que seran cofinançades per fons europeus (un 59,3% més que en el període 2007-2013).

D'esta quantitat, la Generalitat Valenciana rebrà de la Unió Europea 922,7 milions per a desenrotllar projectes en el marc de les iniciatives FEDER i Fons Social Europeu.

En concret, en el pròxim període 2014-2020, la Generalitat gestionarà 668 milions d'euros procedents del FEDER en la programació de la qual s'està treballant actualment, després d'haver sigut aprovats recentment els reglaments de la Unió Europea que regulen els Fons Estructurals, entre els quals s'inclou el FEDER.

El Fons de Desenrotllament Regional (FEDER) es destina principalment a finançar accions en l'àmbit de la competitivitat de les PIME; la innovació, la investigació i el desenrotllament; les tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC); i accions que promoguen una economia baixa en carboni.

Vore notícia