Notícies

Ves enrere <h1> Cejalvo inaugura el cicle de conferències sobre oportunitats de negoci en el sector energètic</h1>

<h1> Cejalvo inaugura el cicle de conferències sobre oportunitats de negoci en el sector energètic</h1>

El director general d'Energia, Antonio Cejalvo, ha inaugurat el cicle de conferències sobre oportunitats de negoci en el sector energètic, que s'ha celebrat este matí en el marc de les fires de Medi Ambient i Energia.

S'han abordat diversos temes: electromobilitat, diagnosi del sector elèctric, i també s'han presentat diversos projectes europeus sobre emmagatzematge energètic, eficiència energètica i millora de l'accés al finançament en energia sostenible.
En relació amb este últim tema, Marta Esteve, de la Fundació Comunitat Valenciana Regió Europea (FCVRE), va presentar el projecte Regions4GreenGrowth, del programa europeu de cooperació interregional Interreg IV C. Este projecte, en el qual participen 15 socis de 10 països, recolza de ple l'estratègia europea del 2020, ja que té com a principal objectiu contribuir al creixement sostenible a través de promoure més recursos eficients, més netament i econòmicament més competitius [Comunicació de la Comissió (2011)17 final: Europa 2020, prioritat 2: creixement sostenible].

El consorci del Regions4GreenGrowth pretén augmentar i promoure les inversions en energies renovables (CAP). Per a això es pretén dotar les regions participants amb els instruments necessaris de política regional, mecanismes i mètodes d'accés per a millorar l'accés al finançament públic o privat o publicoprivat i accelerar les inversions en projectes d'energies sostenibles en els seus territoris. Açò es traduirà en una important contribució al creixement econòmic sostenible i en la generació d'ocupació.

Durant esta exposició es van explicar les característiques de la metodologia Petar Review, ferramenta clau del projecte, en la qual un equip d'experts (membres del consorci i experts externs de diferents sectors) visita una regió sòcia amfitriona, se li realitza una anàlisi de situació sobre les polítiques i instruments financers de la regió i se li proposa una sèrie de recomanacions per a elaborar un pla d'acció en la regió visitada.