Notícies

Ves enrere <span class="titular2">Buch: 'L'objetiu de la Comunitat és captar 700 milions d'euros per a R+D+i i Pimes del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea'</span>

<span class="titular2">Buch: 'L'objetiu de la Comunitat és captar 700 milions d'euros per a R+D+i i Pimes del Programa Horitzó 2020 de la Unió Europea'</span>

El conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, hi ha assenyalat que la Comunitat Valenciana s'ha fixat com a objectiu "captar 700 milions d'euros del programa marc d'investigació i d'innovació Horitzó 2020 de la Unió Europea".

El conseller ha mantingut una trobada de treball amb el director general d'Empresa i Indústria de la Comissió Europea, Daniel Calleja, on li ha explicat l'Estratègia de Política Industrial Visió 2020 de la Comunitat Valenciana.

El conseller ha destacat que "l'estratègia de la Comunitat Valenciana va en sintonia i convergència amb el que està fent la Unió Europea que ens ha mostrat el seu suport perquè les pimes de la Comunitat puguen accedir al nombre més gran de projectes".

El nou programa marc Horitzó 2020 de la Unió Europea té un pressupost de 70 mil milions d'euros per al període 2014-20, este programa és independent dels fons de cohesió (FEDER i FSE).

En este sentit, el conseller hi ha assenyalat que "des de l'Administració col·laborarem amb les empreses i centres d'investigació per a facilitar-los que puguen accedir als distints programa de la Unió Europea".

"Els fons europeus -hi ha assenyalat Buch- són instruments eficaços per a finançar projectes generadors d'ocupació i riquesa en la Comunitat en àrees com la innovació tecnològica, l'especialització industrial o el finançament empresarial".

Buch ha explicat que "SEIMED dins de l'oficina OPIDi, és el principal instrument en la Comunitat que està assistint a les empreses per a identificar possibles socis tecnològics en altres països, a més ajuden a les Pimes a desenvolupar nous productes i informen sobre les oportunitats que s'oferixen a nivell europeu".

Seimed és la xarxa de Centres Empresa-Europa per a la Comunitat Valenciana i la regió de Múrcia que està coordinat per IVACE. Seimed forma part d'una xarxa europea amb més de 500 organitzacions dins de l'EEN (Enterprise Europe Network).

El conseller també ha mantingut trobades amb el director general adjunt d'Ocupació, Assumptes Socials i Inclusió, Zoltan Kazatsay, i el director general adjunt d'Investigació i Innovació, Rudolf Stronhmeir.

Veure notícia