Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107">Cinema Jove participa a Brussel·les en el festival Hispanoscope

<strong id="aui_3_2_0_1107">Cinema Jove participa a Brussel·les en el festival Hispanoscope

El Festival Internacional de Cine de Valencia-Cinema Jove, organitzat per CulturArts IVAC, participa en Hispanoscope, el festival de festivals espanyols i llatinoamericans de cine que se celebra a Brussel·les del 7 al 9 de novembre.

Cinema Jove ha sigut invitat a participar i col·laborar en Hispanoscope pel seu prestigi europeu i internacional, però també pel que pot aportar quant a experiència i capacitat organitzativa en la promoció del cine espanyol i de jóvens cineastes a l'exterior. La invitació obri també la porta a l'intercanvi de continguts i a la col·laboració conjunta entre ambdós festivals.

En la seua edició de presentació als cines Galeries de la capital europea, Hispanoscope 2013 oferix una síntesi del que serà el festival en els pròxims anys, reunint pel·lícules que han participat o que han sigut guardonades en les últimes edicions d'alguns dels més prestigiosos festivals de cine d'Espanya i Amèrica Llatina, com el Festival Internacional de Cine de Valencia-Cinema Jove, el Festival Internacional de Cine de Màlaga, el Festival Internacional de Cine de Guadalajara (Mèxic) i Santiago Festival Internacional de Cine, SANFIC (Xile).

Hispanoscope també presenta en estrena a Bèlgica pel·lícules d'Espanya, Xile i Veneçuela amb assistència de realitzadors, productors i directors de festivals de cine. Les cinc pel·lícules espanyoles seleccionades són Stockholm, la valenciana L'Efecte K. El Montador de Stalin, La Hora Cero, Patagonia de Los Sueños i Pepe el Andaluz.

Els títols que es projectaran, tots en versions subtitulades al francés o a l'anglés, cobrixen gèneres com el drama, el cine històric, el thriller o el documental, i oferixen al públic una diversitat de propostes estètiques que testifiquen la pluralitat creativa de la cinematografia en espanyol.

Als 30 anys de la desaparició de Luis Buñuel, Hispanoscope rendirà homenatge, així mateix, a esta figura clau de l'expansió de l'avantguarda europea en la cinematografia de Llatinoamèrica i Espanya.

Concebut com un festival de festivals, l'objecte del qual és promoure la difusió dels festivals i la cinematografia dels països castellanoparlants a la capital d'Europa, Hispanoscope es dirigix, no sols a la important comunitat hispana de Brussel·les, sinó al públic belga i internacional, així com a la crítica; als responsables de festivals; a programadors; distribuïdors i als membres de les institucions europees en l'àmbit de les indústries culturals.

Vore notícia