Notícies

Ves enrere La Generalitat fomenta l'eficiència energètica en els sectors productius

La Generalitat fomenta l'eficiència energètica en els sectors productius

La directora general de Comerç i Consum, Silvia Ordiñaga, ha clausurat l'acte d'entrega dels premis Less Competition que organitza Consum i l'Institut Valencià de l'Edificació per a reconéixer les millors idees per a reduir el consum energètic en locals comercials i mitigar el canvi climàtic. En l'acte també ha participat el director general d'Energia, Antonio Cejalvo.

En la seua intervenció, Ordiñaga ha destacat el compromís de la Generalitat amb l'eficiència energètica en els sectors productius de la Comunitat Valenciana com a ferramenta de competitivitat i de compatibilització de l'activitat econòmica amb el respecte al medi ambient.

En este sentit, s'ha referit a la iniciativa Green Commerce posada en marxa pel Consell en 2012, en la qual ja participen 29 localitats de la Comunitat Valenciana. "Este projecte impulsat per la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació en els comerços detallistes de la Comunitat Valenciana permetrà un estalvi energètic potencial equivalent al consum elèctric de 860 llars durant un any, gràcies a la reducció dels consums elèctrics en il·luminació i climatització", ha assenyalat.

"A més, ¿ha afegit¿ contribuirà a reduir la quantitat de CO2 que l'activitat dels xicotets i mitjans comerços de la Comunitat emet a l'atmosfera, que podria equiparar-se a retirar de la circulació 836 vehicles durant 12 mesos".

Així mateix, es calcula que amb l'aigua que deixaran de consumir com a conseqüència de la incorporació de mesures d'optimització (uns 46,6 milions de litres) es podrien omplir fins a 18,46 piscines olímpiques.

"L'objectiu és implantar en els comerços valencians una metodologia d'eficiència ambiental que permeta reduir l'impacte de les PIME comercials en el seu entorn, compatibilitzant així l'activitat comercial amb el respecte al medi ambient i fomentant tant entre comerciants com consumidors la importància de la lluita contra el canvi climàtic", ha afegit.

Estalvi energètic en edificis

Per la seua banda, el director general d'Energia, Antonio Cejalvo, ha afirmat que "a la Comunitat Valenciana, els edificis representen prop del 20 % del consum final d'energia, per la qual cosa constituïx un dels sectors amb major demanda energètica".

"Esta dada, unida al continu augment de consum experimentat per este sector en els últims anys, en part per l'increment de les exigències de confort i el major del nombre d'instal·lacions de climatització en els nostres edificis, fa que des de la Generalitat es considere l'edificació com un sector prioritari per a escometre mesures d'eficiència energètica", ha afegit.

El director general ha citat algunes de les actuacions que s'estan desenrotllant en este sector, entre les quals ha destacat el Pla d'Estalvi Energètic en els Edificis Públics, que constituïx una aposta de la Generalitat per un ús eficient i racional de l'energia en els seus edificis.

D'altra banda, ha fet insistència en el fet que "l'actual certificació energètica d'edificis, juntament amb polítiques energètiques acords, seran motors clau per a la reforma energètica dels nostres edificis, per a avançar cap a un model més sostenible i de consum energètic eficient."

"En esta línia, des que en 2009 l'IVACE-Energía assumira les competències en certificació energètica d'edificis, tant de nova construcció com existents, s'ha treballat intensament per complir tant els objectius nacionals com els compromisos comunitaris en esta matèria", ha afegit.

El nou certificat d'eficiència energètica no sols reflectix el comportament de l'edifici en el moment de la qualificació sinó també ha d'incloure un conjunt de mesures recomanades pel tècnic certificat per a millorar i reduir el seu consum energètic.

Cejalvo ha subratllat en este sentit, que "la certificació energètica d'edificis es perfila com un dels principals instruments per a aconseguir incrementar l'eficiència energètica en els edificis de la Comunitat Valenciana".

Vor notícia