Notícies

Ves enrere Fabra demana col·laboració al Govern per a adoptar mesures que permeten als agricultors no perdre les seues ajudes i augmentar els fons del programa rural

Fabra demana col·laboració al Govern per a adoptar mesures que permeten als agricultors no perdre les seues ajudes i augmentar els fons del programa rural

-Destaca que la Generalitat iniciarà els treballs amb les organitzacions agràries per a dissenyar el PDR 2014-2020, que sobretot s'orientarà a la creació d'ocupació en l'àmbit rural
- Reconeix i agraïx l'esforç negociador del ministre d'Agricultura, que ha permés que Espanya no perda fons de la PAC


El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha demanat suport i col·laboració al Govern per a adoptar mesures efectives que permeten als xicotets agricultors continuar percebent les seues ajudes, a través de fórmules associatives i mecanismes que els permeten agrupar-se, així com augmentar els fons del programa rural.

El cap del Consell ha fet estes declaracions durant la clausura del congrés internacional sobre "Aplicació de la Política Agrària Comuna a Espanya", organitzat per la Unió d'Unions d'Agricultors i Ramaders, on ha assegurat que "la Generalitat ha treballat amb els representants del sector agrari i amb el Ministeri per a defendre els interessos de l'agricultura valenciana i hem aconseguit resultats molt positius".

A més, Alberto Fabra ha defés la petició dels agricultors valencians d'incrementar substancialment el repartiment dels fons del nou Programa de Desenrotllament Rural 2014-2020, tant del Fons Europeu Agrari de Desenrotllament Rural, com de l'estat.
"Per això, és necessari rectificar la situació que va viure esta terra quan es va reduir un 64 % els fons en el període 2007-2013, respecte al període anterior", ha indicat.

A més, ha comunicat que en breu la Generalitat iniciarà els treballs consensuats amb les organitzacions agràries per a dissenyar el PDR 2014-2020, que sobretot estarà orientat a la creació d'ocupació en l'àmbit rural a través de la modernització d'explotacions, la innovació i el suport a la incorporació dels jóvens a l'agricultura.

D'altra banda, Alberto Fabra ha reconegut l'esforç negociador del ministre d'Agricultura, "que ens ha permés que Espanya no perda fons de la PAC". A més, ha agraït la seua sensibilitat davant de l'acord aconseguit amb el transvasament del Tajo-Segura que possibilita que puguem tindre aigua en el sud de la Comunitat, garantint per llei este dret. "Una sensibilitat que estic convençut que es plasmarà també en l'acord a què hem d'arribar en el Xúquer-Vinalopó", ha afirmat.

A més, ha reiterat que el sector agroalimentari és estratègic a la Comunitat Valenciana, un sector fonamental que continua generant activitat econòmica i ocupació.

Llei de millora de la cadena alimentària

Fabra ha considerat que el Ministeri ha donat un pas molt important per a dissenyar solucions efectives al problema fonamental de l'agricultura, gràcies a l'aprovació de la Llei de Millora de la Cadena Alimentària.

"Una legislació ¿ha explicat¿ que reduïx els grans desequilibris en la cadena de valor alimentària entre un sector molt atomitzat i amb poca capacitat negociadora, els agricultors i un sector molt concentrat i amb una enorme potència econòmica: la distribució", ha assegurat.

A més, el president ha indicat que esta és una llei que assegura al productor la possibilitat d'obtindre un preu just pel seu treball. "Una remuneració suficient perquè l'agricultura siga un sector amb futur, en el qual val la pena invertir. A més cal que siga atractiu com a opció professional per a les noves generacions", ha defés.

Es tracta de mesures reclamades des de fa molt de temps pels agricultors, com l'obligatorietat d'un contracte escrit i amb un preu cert en les transaccions, la supressió de pràctiques abusives, l'impuls de l'autoregulació, la creació de l'Observatori de la Cadena Alimentària, el reconeixement a les organitzacions interprofessionals agràries de regulació de l'oferta i la negociació col·lectiva de preus i l'actualització i millora dels contractes-tipus de productes agroalimentaris.


 

Vore notícia