Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107"><strong id="aui_3_2_0_1122">La UE dóna llum verd a les ajudes sol·licitades pel Consell per a acomiadats de la construcció

<strong id="aui_3_2_0_1107"><strong id="aui_3_2_0_1122">La UE dóna llum verd a les ajudes sol·licitades pel Consell per a acomiadats de la construcció

 

El Parlament Europeu ha donat llum verd hui a una ajuda de 840.000 euros sol·licitada per la Generalitat per a treballadors del sector de la construcció que van perdre el treball a la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de contribuir a reincorporar-los al mercat laboral.

Estes ajudes, procedents del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG), s'havien sol·licitat en el marc del Pla de Suport al Sector de Materials de la Construcció de la Comunitat Valenciana, impulsat pel SERVEF, en col·laboració amb els agents socials més representatius del sector (CCOO i UGT) i l'Associació d'Empresaris de Fabricació de Ciment i Materials de Construcció, (FEDCAM), que conjuntament han constituït l'Associació Fòrum Econòmic i Social de Materials de la Construcció (FESMAC).

Esta iniciativa disposa d'un pressupost total d'1,68 milions d'euros, que ha de ser executat en un període de 24 mesos. El 50% va a càrrec de la Unió Europea, a través del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG), el 40% a càrrec de la Generalitat, a través del Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF), i el 10% restant l'aportaran els agents socials que hi participen.

El secretari autonòmic d'Economia i Ocupació, Fernando Díaz Requena, ha manifestat que "amb esta inversió, des de la Generalitat es pretén facilitar als treballadors del sector de materials de la construcció alternatives reals perquè puguen tornar al mercat laboral d'una forma estable en el mínim de temps possible".

Objectiu del Pla

L'objectiu d'este pla és ajudar a la inserció laboral de com a mínim 300 treballadors del sector de materials de construcció de la Comunitat Valenciana acomiadats durant els nou mesos anteriors a la presentació del pla. Estos treballadors procedixen d'empreses de producció de productes minerals no metàl·lics, com el formigó, la fibra de vidre, els aïllants i els taulellets.

El pla preveu que estos treballadors s'acullen a les mesures dissenyades per a ajudar-los a reincorporar-se al mercat laboral. El perfil majoritari entre els extreballadors correspon a hòmens d'entre 25 i 54 anys, amb educació bàsica (ensenyança obligatòria finalitzada) i que treballaven com a operadors d'instal·lacions i màquines.

Balanç FEAG

Amb estes ajudes al Pla de Suport al Sector de Materials de la Construcció, la Comunitat Valenciana, amb sis plans, es convertix en la regió europea amb més plans sectorials protegits pel Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG), cosa que reafirma el compromís del Consell de la Generalitat en la posada en marxa d'iniciatives per a tractar d'afrontar l'actual conjuntura econòmica de la manera més ràpida i eficaç. Això suposa un reconeixement a la Generalitat en la gestió realitzada en estos plans.

La Generalitat, a través del SERVEF, ha obtingut fins a hui l'aprovació de la Unió Europea al finançament pel Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització, FEAG, de cinc plans de suport sectorials: sector ceràmic de la província de Castelló; sector de la pedra natural d'Alacant; sector tèxtil de la Comunitat Valenciana; sector de la construcció de la Comunitat Valenciana, sector del calçat, als quals cal afegir, quan siga aprovat, el nou pla de suport al sector de matèries de la construcció.

Estos plans disposen d'un pressupost conjunt de 20,5 milions d'euros per als quatre. La Unió Europea en finança el 65%. A més, cal afegir la inversió prevista per al nou pla, al voltant d'1,68 milions d'euros.

Esta dada, segons el secretari autonòmic "suposa un suport a la gestió de fons i de polítiques d'ocupació impulsades per la Generalitat, que reafirma el nostre compromís per a afrontar l'actual conjuntura econòmica de la manera més ràpida i eficaç amb l'objectiu de tornar en el menor període de temps a la senda de la recuperació econòmica i de la creació d'ocupació".

Vore notícia