Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1122"><strong id="aui_3_2_0_1120"> and nbsp; and #39;El Consell recolza l and #39;economia baixa en carboni perqu and egrave; and eacute;s invertir en el futur and #39;

<strong id="aui_3_2_0_1122"><strong id="aui_3_2_0_1120"> and nbsp; and #39;El Consell recolza l and #39;economia baixa en carboni perqu and egrave; and eacute;s invertir en el futur and #39;

El director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Manuel Viesca, ha declarat hui que "el Consell recolza l'economia baixa en carboni perquè és invertir en el futur de la Comunitat Valenciana".

Viesca ha realitzat estes declaracions durant la inauguració a València del Fòrum sobre Creixement Sostenible, organitzat per la Conselleria d'Hisenda i Administració Pública per a tractar els punts de vista d'entitats públiques i agents socials, econòmics i civils sobre quines actuacions prioritzar en l'àmbit del creixement sostenible amb el finançament del Fons Europeu de Desenrotllament Regional (FEDER).

Viesca ha ressaltat que "la Generalitat destinarà 60,12 milions d'euros durant els pròxims set anys a projectes sostenibles d'eficiència baixa en carboni en el període 2014-2020 a la Comunitat Valenciana".

La dita quantitat suposa el 9% dels més de 922 milions d'euros que rebrà la Generalitat de la UE per a desenrotllar projectes en el marc de les iniciatives FEDER i Fons Social Europeu durant 2014-2020.

"El finançament europeu oferix una sòlida oportunitat per a continuar avançant en la reducció de les emissions de CO2 a la Comunitat Valenciana i en l'aposta per l'eficiència energètica, que és un dels cinc ambiciosos objectius establits en l'Estratègia Europa 2020 per la Unió Europea", ha explicat.

En concret, Viesca ha citat que els objectius de la UE prioritzen les inversions per a la reducció de gasos d'efecte d'hivernacle un 20% respecte als nivells de 1990, així com augmentar un 20% les energies renovables i un altre 20% en eficiència energètica.

Nou Programa Operatiu

El nou Programa Operatiu de Desenrotllament Regional de la UE per al període 2014-2020 aprovat ahir, dimarts 19 de novembre, per el Parlament Europeu "resultarà doblement beneficiós per a la Comunitat", segons el director general de Projectes i Fons Europeus.

Viesca entén que "ens beneficia perquè incorpora a la Comunitat al grup de regions més desenrotllades de la UE, que són les més afavorides en la distribució de fons; i ens beneficia també perquè hem aconseguit comptar amb una clàusula de revisió que té en compte les dificultats d'algunes regions per la crisi, de manera que la comissió revisarà en 2016 les assignacions en funció del PIB".

Viesca ha assegurat que "per mitjà de la clàusula de revisió hem aconseguit que es tinga en compte la nostra situació socioeconòmica a l'incorporar els paràmetres que més ens beneficien en el repartiment de fons, com a població o llocs de treball que s'han de crear per a aconseguir els objectius de l'Estratègia Europea 2020 i el PIB regional, i serem de les poques regions espanyoles a rebre fons addicionals l'any 2016".

 

Vore notícia