Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1131">Bonig destaca l and #39;impuls al Corredor amb el finan and ccedil;ament del 40% de la UE

<strong id="aui_3_2_0_1131">Bonig destaca l and #39;impuls al Corredor amb el finan and ccedil;ament del 40% de la UE

La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha destacat l'impuls al Corredor Mediterrani amb l'aprovació de la taxa de cofinançament de la Unió Europea del 40 per cent.

Segons ha explicat Isabel Bonig, el Parlament Europeu ha aprovat el marc financer plurianual per al període 2014-2020 on estan incloses les partides pressupostàries per a totes les polítiques comunitàries, entre altres Connectar Europa, que finançarà la xarxa transeuropea de transport, i que inclou el Corredor Mediterrani com a prioritari. Este eix haurà d'estar acabat en 2030 i serà cofinançat per la UE al 40 per cent.

En este sentit, Bonig ha assenyalat: "des del Consell, a través del Comité de les Regions i sempre de la mà de Foment, s'ha treballat per aconseguir este percentatge de finançament perquè a Espanya s'havia de realitzar un major esforç a causa del diferent ample de via, entre altres aspectes".

Així, es va presentar com a imprescindible prioritzar accions que permeteren l'inici efectiu de la interoperabilitat i es va considerar que la implantació de solucions tècniques com el tercer carril, feia possible l'adaptació a l'ample europeu sense haver d'esperar a la culminació de corredors específicament dissenyats per a estos estàndards.

En esta línia, la consellera ha subratllat el compromís de la ministra de Foment, Ana Pastor, que les obres del Corredor Mediterrani començaran al gener a la Comunitat Valenciana, i ha destacat la proposta de la Conselleria per a modernitzar la línia Sagunt-Terol-Saragossa que ha sigut acollida favorablement pel Ministeri.

El programa Connectar Europa té un pressupost de 29.300 milions d'euros, dels quals 23.200 milions es dedicaran a millorar les connexions de transport, 5.120 milions a xarxes energètiques i mil milions a les telecomunicacions.

Per a la consellera, "la millora de les infraestructures serviran com a motor de desenrotllament de l'economia espanyola en general i de la valenciana en particular. Gràcies al Corredor tota la Comunitat Valenciana disposarà de línies d'alta velocitat i es tanca així una malla que possibilita una major explotació de la xarxa ferroviària" .

Finalment, Bonig ha recordat que fa només 10 anys, en el mapa també de la Unió Europea sobre els projectes prioritaris de la xarxa transeuropea de transport, ni el Corredor Mediterrani ni la Comunitat Valenciana eren mencionats, ara els dos donen suport des del mateix cor d'Europa gràcies al treball conjunt de l'Administració Autonòmica i de l'Estatal, i per descomptat, als agents empresarials i socials que s'han unit per a defendre un projecte imprescindible per al nostre territori.

 

Vore notícia