Notícies

Ves enrere 'Europa ha donat un gran impuls a la Comunitat en prioritzar el Corredor'

'Europa ha donat un gran impuls a la Comunitat en prioritzar el Corredor'

La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha afirmat que "Europa ha donat un gran impuls a la Comunitat Valenciana en considerar prioritari el Corredor Mediterrani".

El nou impuls de la Unió Europea al Corredor Mediterrani ha sigut un dels temes tractats en la reunió que ha mantingut la titular d'Infraestructures amb una representació dels principals agents econòmics de la Comunitat, on també s'ha analitzat l'eix ferroviari València-Terol-Saragossa.

Així, Bonig s'ha reunit amb els presidents de l'Autoritat Portuària de València, Rafael Aznar; la Cambra de Comerç de València, José Vicente Morata; l'Associació d'Empreses Valencianes Contractistes d'Obres de l'Administració, Juan Cámara; la Confederació Empresarial Valenciana, Salvador Navarro, la Fundació Pro-AVE, Federico Félix, i l'Associació Valenciana d'Empresaris (AVE), Vicente Boluda.

Després de la reunió, la consellera s'ha referit "a l'èxit del Corredor Mediterrani que ha passat de ser considerat inviable a comptar amb el suport de les institucions europees. De fet, fa una dècada no apareixia en el mapa de la Unió Europea sobre els projectes prioritaris de la xarxa transeuropea de transport".

També ha ressaltat el finançament del 40% que la Unió Europea aportarà a l'execució del Corredor "gràcies a l'esforç conjunt del Ministeri de Foment i de la Generalitat".

A més, Bonig ha volgut ressaltar "el paper essencial que en la consecució del Corredor han tingut els agents empresarials i socials valencians que han sabut unir-se per a defendre un projecte imprescindible per al nostre territori".

Segons l'opinió de la titular d'Infraestructures, "una vegada més es demostra que en èpoques de crisi es poden dur a terme projectes realistes, que optimitzen i rendibilitzen les infraestructures existents i que abaratisquen costos per a dinamitzar l'economia i impulsar el desenrotllament".

Eix ferroviari València-Terol-Saragossa

En este sentit, ha assenyalat la importància que el Ministeri de Foment haja acollit favorablement la proposta de la Generalitat per a la modernització de la línia de ferrocarril València-Terol-Saragossa, eix estratègic per a l'economia de la Comunitat Valenciana."

Segons ha explicat la Consellera, "la proposta que s'ha elaborat des de la Conselleria d'Infraestructures, i que s'ha presentat a Foment per a dinamitzar la línia de ferrocarril a Saragossa, implica la implantació del sistema de comunicació tren-terra i una abaratiment de costos".

Bonig ha recordat que "tant el Ministeri com la Generalitat tenen entre els seus objectius prioritaris potenciar el transport de mercaderies per ferrocarril i el desenrotllament de la intermodalitat per a aconseguir un sistema de transports més equilibrat i sostenible".

A més, ha afegit, "la Generalitat desenrotlla estratègies logístiques encaminades a impulsar la generació de valor afegit, activitat i ocupació entorn del cicle de la mercaderia, entre els objectius essencials de la qual està l'impuls del transport ferroviari de mercaderies en general.

Per a la consellera, "la línia de ferrocarril que unix Sagunt amb Terol i Saragossa és un dels principals eixos ferroviaris que permet el desenrotllament d'estos objectius, per connectar els ports de la Comunitat Valenciana i les instal·lacions logístiques de Terol i Saragossa".

Així mateix, Bonig ha indicat que "està línia afavorix la canalització de mercaderies internacionals cap a la resta de la Península Ibèrica i en sentit invers, representa l'entrada i l'eixida de mercaderies cap al centre i nord-oest de la Península, és la nostra connexió amb el Corredor Atlàntic".

Finalment, la titular d'Infraestructures ha fet referència a la importància per a la Comunitat del centre logístic ferroviari de Zaragoza Plaza i ha recordat que Logitren, empresa de transport de mercaderies per ferrocarril en què participa Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), té l'adjudicació en participació amb Noatum Ports i Grupo Sesé, dels servicis i la comercialització, per un període de quatre anys d'este centre logístic.

 

Vore notícia