Notícies

Ves enrere Calabuig coordina noves prioritats en matèria de cooperació amb la regió alemanya de Saxònia-Anhalt

Calabuig coordina noves prioritats en matèria de cooperació amb la regió alemanya de Saxònia-Anhalt

 

 

(09/09/2016) El delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha mantingut una reunió de treball amb el director del Departament de Cooperació Internacional, Assumptes Europeus i Comunicació de la Cancelleria del Govern de la regió de Saxònia-Anhalt, Burkhard Fieber, per a coordinar i establir les noves prioritats en la cooperació entre ambdues regions. 

Entre les accions de cooperació, s'ha plantejat la participació d'un representant d'Investment and Marketing Corporation Saxony Anhalt (IMCSA) en una pròxima presentació per a empreses del sector ceràmic, a Düsseldorf, organitzada per IVACE Internacional. Amb això, es pretén iniciar un primer contacte directe per a, posteriorment, estudiar la possibilitat de replicar l'actuació a Saxònia-Anhalt i, a més, dur a terme un possible intercanvi de bones pràctiques entre ambdues institucions i explorar la possibilitat de donar-se suport mútuament en els mercats més refermats. 

Per mitjà d'aquesta col·laboració estratègica, el Consell vol donar a conéixer les oportunitats d'inversió a la Comunitat Valenciana i els principals sectors de l'activitat econòmica, a més de la capacitat de les infraestructures valencianes i del capital humà d'aquestes. 

A més, amb motiu de la visita de Burkhard Fieber, s'ha produït el primer contacte dels representants de la regió de Saxònia-Anhalt amb els nous responsables de la Delegació del Consell per a la Unió Europea, de la Direcció General de la qual s'encarrega Daría Terrádez. La Generalitat manté relacions amb aquesta regió des de fa més de deu anys, durant els quals s'han succeït diverses iniciatives i projectes europeus de cooperació interregional. 

En aquest sentit, durant l'última dècada s'ha posat en contacte més de mig centenar d'organitzacions, entitats i empreses d'ambdues regions i s'han establit diversos acords de cooperació entre organitzacions i entitats d'ambdues regions. En concret, el passat 1 d'octubre de 2015, la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, va encapçalar una delegació de la Comunitat Valenciana en l'esdeveniment central de la celebració dels 25 anys de la unitat alemanya.

Para consultar esta información en el portal pulse aquí

fuente: gva.es