Notícies

Ves enrere Calabuig impulsarà la creació d'un 'lobby potent valencià' a Brussel·les per a influir en les decisions de la Unió Europea

Calabuig impulsarà la creació d'un 'lobby potent valencià' a Brussel·les per a influir en les decisions de la Unió Europea

(11/08/2016) El delegat del Consell per a la Unió Europea i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha anunciat que la nova delegació del Consell potenciarà la creació d'un "lobby potent valencià" a la Unió Europea, per a "influir en les decisions del conjunt de les institucions comunitàries i aconseguir més recursos per a la Comunitat Valenciana", en col·laboració amb les empreses i les cambres de comerç. 

"Quan es prenen determinades decisions en la Unió Europea, no és una qüestió que es queda a Brussel·les, sinó que afecta la nostra vida de cada dia", ha recalcat Calabuig. Per esta raó, ha exposat que la Delegació del Consell per a la Unió Europea es centrarà a recuperar la reputació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, optimitzar els recursos que provenen de la UE i influir en "els grans reptes i desafiaments de futur" que té la institució. 

En este sentit, Joan Calabuig ha assegurat que hi ha diferents problemes en la Unió Europea, entre els quals ha destacat l'actual situació provocada pel Brexit o els moviments migratoris, on "la veu dels valencians ha d'estar present". "Hem de participar en els processos de presa de decisions, aportar les nostres idees i la visió del que ha de ser el futur de la Unió des de la Comunitat Valenciana", ha afirmat durant un desdejuni de treball amb els mitjans de comunicació. 

En referència a l'optimització dels recursos que provenen de les institucions europees, Calabuig ha destacat que la delegació es sumarà a les diferents àrees del Consell que ja treballen amb este objectiu i, d'altra banda, "contribuirà al desbloqueig perquè arriben fons comunitaris i a l'acompanyament a nous programes que es puguen desplegar dins de la institució" 

Així mateix, el delegat del Consell per a la Unió Europea ha assenyalat com a prioritari dins del full de ruta de la Delegació "superar la crisi reputacional" que té la Comunitat Valenciana a Europa. "Haurem de fer un gran esforç per a recuperar la confiança i la imatge d'un Govern que està verdaderament preocupat pel benestar de la ciutadania i per fer les coses acordades amb les actuals polítiques comunitàries", ha subratllat. 

En definitiva, Joan Calabuig ha destacat que les relacions de la Comunitat Valenciana amb la Unió Europea entren en "una nova etapa en què es mira al futur" i ha anunciat que ha sol·licitat a Les Corts comparéixer en la Comissió d'Assumptes Europeus per a explicar-hi les línies de treball previstes per als pròxims mesos.

 

Para consultar esta información en el portal pulse aquí

fuente: gva.es