Castellón acoge una jornada sobre el proyecto europeo para reciclar pantallas de televisión y placas solares - Fundación CV
Ves enrere Castellón acoge una jornada sobre el proyecto europeo para reciclar pantallas de televisión y placas solares
Castellón acoge una jornada sobre el proyecto europeo para reciclar pantallas de televisión y placas solares
- Se celebrarà en el Centre Provincial d’Energies Renovables de Castelló demà dimecres 19 de febrer a les 10:00 hores
- La jornada està organitzada per la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient que lidera el projecte LIFE "HTWT"
La Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient ha organitzat una jornada informativa sobre la gestió de residus d’aparells elèctrics i electrònics (RAEE) que se celebrarà demà dimecres, 19 de febrer, en el Centre Provincial d’Energies Renovables de Castelló.
En el marc d’esta jornada s’abordarà, entre altres aspectes, l’evolució del projecte europeu HTWT-Life que lidera i coordina la Conselleria d’Infraestructures, Territori i Medi Ambient. Este projecte pretén donar respostes i solucions a nous residus com els procedents de les pantalles líquides LCD, plasmes i plaques solars fotovoltaiques, i al seu correcte reciclatge o reutilització, per a obtindre matèries primeres per a l’elaboració de nous productes.
El nou programa HTWT està desenrotllant tècniques innovadores en els sistemes de desmuntatge i en el correcte tractament de les substàncies perilloses dels equips a través d’este prototip que usa tecnologia d’inducció. Amb este projecte es perseguix un menor consum energètic, la preservació dels recursos naturals i la reducció de residus d’estes característiques depositats en abocadors.
En el projecte HTWT confluïxen tots els agents que intervenen en el procés de recollida i tractament dels residus, des dels punts de recollida municipals (ecoparcs), fins als sistemes integrats de gestió (SIG), gestors de residus i plantes de tractament especialitzades.
Junt amb la Generalitat Valenciana, el projecte compta amb la participació de la Fundació Intraeco, encarregada de la difusió dels resultats; l’enginyeria valenciana GHE, responsable del desenrotllament del prototip; la Fundació ECOTIC com a Sistema Integrat de Gestió per a proporcionar els residus; Recytech Iberia, com a planta pilot del projecte; i Finnovaregio, en qualitat de soci difusor en l’àmbit europeu.