Notícies

Ves enrere Cebrián coincidix amb els eurodiputats en la necessitat de millorar la reputació valenciana a Brussel·les

Cebrián coincidix amb els eurodiputats en la necessitat de millorar la reputació valenciana a Brussel·les

 "La necessitat peremptòria de superar la crisi de reputació que patix la imatge de la Comunitat Valenciana a Brussel·les apareix de forma recurrent en les conversacions amb els nostres representants en l'Europarlament", assegura la consellera d'Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián, després de reunir-se amb els eurodiputats Inmaculada Rodríguez-Piñero, Marina Albiol i Jordi Sebastià, en l'inici de la seua visita a la capital belga per a assistir al Comité de les regions (CdR) com delegada del president de la Generalitat, Ximo Puig. 

Des de la Generalitat, ha assenyalat la consellera, "comptem amb els europarlamentaris valencians per a la difusió de les bones pràctiques, casos d'èxit i projectes innovadors que sorgixen a la Comunitat Valenciana". Es tracta de "donar-li la volta a una situació de descrèdit provocada per males pràctiques polítiques de les últimes dècades que han afectat la societat en general". Són les primeres reunions amb eurodiputats per part de Cebrián com delegada del president a Brussel·les. En elles han parlat del funcionament del Parlament Europeu, de les seues relacions amb la Comissió i de temes relacionats amb les comissions a què pertanyen els electes. Albiol participa en la Comissió de Peticions, on s'estan responent encara demandes relacionades amb l'anterior Govern de la Generalitat. Una petició pot consistir en una queixa o en una sol·licitud i pot estar relacionada amb assumptes d'interés públic o privat. 

Pel que fa a la Comissió de Comerç Internacional, a la que pertany Rodriguez-Piñero, s'ha parlat del tractat de Lliure Comerç entre la UE i Estats Units i d'altres acords comercials actualment en curs que poden afectar la Comunitat Valenciana, com a territori particularment exportador i necessitat d'informació clara sobre l'evolució de les negociacions. 

Quant a la Comissió d'Agricultura de què forma part Jordi Sebastià, van abordar temes d'interés per a la Comunitat Valenciana com són les dificultats en l'aplicació de la PAC, la problemàtica de la incorporació de jóvens i dones a l'agricultura i la negociació del nou reglament sobre Agricultura Ecològica, considerant la bona acollida que estan tenint les ajudes del Programa de Desenrotllament Rural a este tipus de producció. També sobre la protecció i el prestigi de les denominacions d'origen i altres figures de qualitat relacionades amb els productes valencians.