Notícies

Ves enrere <h1> Conselleria de Benestar Social presenta a Brussel·les les seues mesures per a l'ocupació juvenil i la conciliació laboral en la xarxa ELISAN</h1>

<h1> Conselleria de Benestar Social presenta a Brussel·les les seues mesures per a l'ocupació juvenil i la conciliació laboral en la xarxa ELISAN</h1>

Carlos Albert Precioso, subsecretari de la Conselleria de Benestar Social, va participar ahir en l'esdeveniment organitzat en la conferència anual de la Xarxa Europea per a l'Acció Social (ELISAN) a Brussel·les, dedicada enguany a l'ocupació juvenil i la conciliació laboral. La xarxa ELISAN es va formar al gener de 2008 en el Comité de les Regions a Brussel·les i té estatut participatiu davant del Consell d'Europa. L'esdeveniment va comptar amb la participació del Comissari d'Assumptes Socials i Inclusió, Laszlo Andor, i amb Henri Malosse, President del Comité Econòmic i Social Europeu.


En els últims anys la Unió Europea promou polítiques i accions encaminades a impulsar l'ocupació juvenil. La iniciativa Joventut en Moviment, que s'integra en l'Estratègia Europa 2020, reunix un paquet complet de mesures en matèria d'educació i ocupació dirigides a millorar la situació dels jóvens en el mercat laboral, a través del reforç de les destreses i de la mobilitat.


En la Comunitat Valenciana, on s'aposta per l'emprenedoria i el finançament d'empreses, les dades són esperançadores. La nostra regió va ser l'única a Espanya, junt amb La Rioja, que va crear ocupació juvenil en 2012. Enguany, les millores continuen: en l'últim trimestre computat de 2.013, més de 6.400 jóvens han accedit a un lloc de treball.


Durant la conferència es va presentar el programa EMPRENJOVE que en els seus 23 anys de vida ha atés a uns 72.000 beneficiaris i ha permés la posada en marxa de 4.959 negocis.  Per al període 2013-2017 es preveu la creació de 1.650 noves empreses, de manera que es podria assessorar i ajudar a quasi 23.000 jóvens.


La col·laboració amb la Unió Europea, entre estats membres, entre administracions, empreses i entitats socials, és l'única via per a aconseguir solucions i que estes es materialitzen amb èxit. Esta és la base que sosté l'estratègia en matèria d'ocupació i inclusió a la Comunitat Valenciana.


El subsecretari va mostrar el seu suport a les mesures que s'adopten per a afavorir l'ocupació juvenil i especialment les que afavorisquen els jóvens amb més dificultats socials. Quant a la conciliació de la vida familiar i laboral la Conselleria de Benestar Social porta temps apostant per la igualtat d'oportunitats per a la dona en l'àmbit laboral.


El passat 28 de febrer, el Consell d'Ocupació, Política Social, Sanitat i Consum va acordar una recomanació relativa a l'establiment de la Garantia Juvenil en la Unió Europea l'objectiu de la qual consistix en el fet que tots els jóvens europeus accedisquen a una ocupació, formació o pràctiques en un termini màxim de quatre mesos des la finalització dels seus estudis o període formatiu, o des que accedisquen a la situació de desocupació.


La Garantia Juvenil disposa d'un fons de 6.000 milions d'euros per a ocupació juvenil, obert a tots els països la taxa de desocupació juvenil dels quals supere el 25 %. Espanya serà un dels estats beneficiaris d'este programa. Recentment es va aprovar pel Govern espanyol l'estratègia d'Emprenedoria i Ocupació Jove 2013-2016, amb el fi, entre altres, de canalitzar la implantació de la Garantia Juvenil en el país. Des de la seua posada en marxa, en tan sols 8 mesos, més de 96.000 jóvens han pogut disposar d'una ocupació per compte propi o alié.


La conferència va tindre una gran acollida ja que participaven ponents d'alt nivell i va destacar la presència d'una gran quantitat de jóvens europeus d'uns quants països que van assistir a l'esdeveniment.

Vore mes fotos