Notícies

Ves enrere Educació manté la partida destinada a les beques Erasmus

Educació manté la partida destinada a les beques Erasmus

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport mantindrà durant el curs 2013-2014 la partida econòmica destinada a complementar les beques Erasmus per a la mobilitat d'estudiants universitaris del Programa d'Aprenentatge Permanent de la Unió Europea.

En este sentit, la Conselleria publicarà en els pròxims dies la convocatòria per a sol·licitar estes ajudes, l'import global màxim de les quals serà de 308.100 euros, i a les quals poden concórrer els estudiants de les universitats de la Comunitat Valenciana i dels centres adscrits, així com els estudiants d'ensenyances artístiques superiors dels centres adscrits a l'ISEACV, beneficiaris d'una beca Erasmus durant el curs 2013-14.

L'objectiu d'estes ajudes que concedix anualment la Conselleria d'Educació és millorar la quantia de les beques que reben els alumnes beneficiaris del Programa Erasmus que cursen estudis superiors en centres de la Comunitat, a fi de dur a terme períodes d'estudi reconeguts en institucions associades d'altres països membres de la Unió Europea.

La quantia de l'ajuda complementària oscil·larà entre els 60 i els 90 euros per mes per a cada alumne, per la qual cosa podran rebre fins a un màxim de 900 euros. Entre les principals destinacions elegides destaquen Alemanya, Itàlia, Regne Unit, França, Polònia, Portugal, Bèlgica, Països Baixos, República Txeca, Irlanda, Noruega i Suècia.

Durant el curs passat, la Generalitat va concedir beques per a un total de 487 alumnes de les universitats valencianes, que van rebre una mitjana de 632 euros per a complementar les ajudes que perceben d'altres organismes, com les universitats, el Ministeri o la Unió Europea.

La Generalitat, amb la voluntat de fomentar la dimensió europea en les universitats valencianes, oferix als estudiants universitaris estes ajudes, com a mecanisme per a garantir i millorar la participació dels estudiants valencians en els programes de mobilitat per a la realització d'estudis universitaris en altres països.

Cal assenyalar que el desenrotllament de la dimensió internacional constituïx una de les claus en la millora dels ensenyaments universitaris. En este sentit, hi ha diverses iniciatives en este camp per al foment de la mobilitat d'estudiants universitaris que permet realitzar una part dels seus estudis en altres països.

Programa Erasmus

El programa Erasmus permet, d'una banda, que els estudiants europeus coneguen de primera mà les virtuts i les excel·lències del nostre sistema universitari i, d'un altre, que els jóvens espanyols troben un estímul per a viatjar fora de les nostres fronteres, intercanviar experiències, perfeccionar l'idioma i rebre estudis des d'una altra visió.

Entre els seus objectius destaca, principalment, ser una ferramenta que afavorix el lliure trànsit d'estudiants i una oportunitat única per a conéixer Europa, i facilitar la convivència entre alumnes procedents de països culturalment diversos. Per tant, el Programa Erasmus també ha acabat convertint-se en una ferramenta d'enriquiment cultural.

 

Vore notícia