Notícies

Ves enrere El Consell busca finançament a Brussel·les per a la reutilització d'aigües residuals

El Consell busca finançament a Brussel·les per a la reutilització d'aigües residuals

 

 

(29/09/2016) El director general de l'Aigua, Manuel Aldeguer, ha participat a Brussel·les en la reunió preparatòria del Comité de les Regions en què s'ha discutit el document sobre aigua que este òrgan aprovarà el pròxim 19 d'octubre en la Comissió de Medi Ambient, Canvi Climàtic i Energia, i que porta per títol "Sistema eficaç de gestió de l'aigua: un enfocament per a solucions innovadores". 

Manuel Aldeguer ha participat en la reunió com a representant de la Generalitat Valenciana i de les regions que estan integrades en la Comissió Intermediterrània (CIM) de la Conferència de Regions Perifèriques i Marítimes, on estan incloses regions europees i del nord d'África. La CE treballa en documents i iniciatives relacionades amb l'aigua que són fonamentals per a la Comunitat Valenciana, com són la normativa sobre l'ús d'aigües regenerades aplicable per a tot l'àmbit de la Unió i la modificació de la norma fonamental en matèria de política d'aigües, més coneguda com la Directiva Marco de l'Aigua. 

La Generalitat, a través del seu director general de l'Aigua, ha realitzat aportacions a l'esborrany del ponent holandés sobre el paper de les regions en decisions sobre la gestió de l'aigua que han d'impulsar posteriorment les pròpies regions. La importància de les sequeres, la reutilització, la modernització de regadius, les qüestions energètiques o la major incidència que el canvi climàtic tindrà en les conques mediterrànies, són alguns dels aspectes destacats d'estes aportacions. 

Simultàniament, el director general de l'Aigua ha aprofitat esta reunió per a explicar i aconseguir suports al document polític que es presentarà en l'esdeveniment que tindrà lloc a València el pròxim 18 d'octubre sobre Aigua i Energia, com a líders del grup de treball corresponent de la CIM. 

Així mateix, Manuel Aldeguer hi ha negociat amb alts funcionaris de la CE la possibilitat de finançar amb fons europeus els plans de reutilització d'aigües residuals i la utilització d'energies renovables en matèria d'aigua que promou la Conselleria d'Agricultura i Medi Ambient de la Generalitat Valenciana.

fuente gva.es