Notícies

Ves enrere El Consell impulsa l and #39;estalvi energ and egrave;tic com a estrat and egrave;gia de competitivitat empresarial

El Consell impulsa l and #39;estalvi energ and egrave;tic com a estrat and egrave;gia de competitivitat empresarial

El director general d'Energia, Antonio Cejalvo, ha inaugurat este matí una Jornada sobre Eficiència Energètica en el sector logisticoportuari, en la qual també ha participat el director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca.

Durant la intervenció, Cejalvo ha subratllat "l'impuls del Consell a l'eficiència energètica com a estratègia per a millorar la competitivitat de les empreses de la Comunitat en tots els sectors productius".

Respecte d'això, ha recordat que el nostre sector industrial tradicional es basa en sectors molt intensius en consums d'energia, per la qual cosa la repercussió dels costos energètics en la seua estructura de costos és molt important.

La factura energètica del Comunitat ascendix a 9.000 milions d'euros, la qual cosa suposa el 10% del PIB. Per això, la Generalitat, a través de l'Ivace-Energia, desenrotlla en els últims anys el Programa Estalvia amb Energia, que inclou més de 35 actuacions d'eficiència energètica dirigides a tots els sectors productius.

Gràcies en bona part a estes mesures, l'eficiència energètica de la Comunitat, és a dir, la quantitat d'energia necessària per a produir una unitat de PIB, ha millorat un 21%, el que en termes econòmics ha suposat una reducció de la factura energètica de la Comunitat de 2.000 milions d'euros. Així mateix, cal destacar que és un 10% millor que la mitjana nacional.

Segons Cejalvo, "els ports requerixen enormes quantitats d'energia per a l'exercici de les seues activitats i és necessari aprofundir en les singularitats dels consums energètics en el sector logisticoportuari per a poder implantar les iniciatives i sistemes de gestió energètica que permeten millorar l'eficiència energètica en este sector, reduir els costos i guanyar d'esta manera en competitivitat".

Programa MED en la Comunitat

Per la seua banda, el director general de Projectes i Fons Europeus, Juan Viesca, ha destacat que almenys el 20% dels fons FEDER aniran destinats a projectes d'economia baixa en carboni perquè invertir en este tipus d'iniciatives és invertir en el futur de la Comunitat Valenciana.

Durant la jornada, Viesca ha posat en valor el projecte europeu que té en marxa el port de València Green Berth en el marc programa Med, finançat a través dels fons europeus FEDER, que gestionen les oficines que té la Comissió Europea a la Comunitat.

El director general de Projectes i Fons Europeus ha ressaltat que en el nou programa operatiu 2014-2020 la Generalitat rebrà 922,7 milions de fons europeus, dels quals 668 milions aniran destinats al FEDER.

Este fons finança principalment accions emmarcades en l'estratègia Europa 2020 de la UE. Es tracta d'actuacions que potencien la competitivitat de les pimes, la innovació, la investigació i el desenrotllament (I+D+i), les tecnologies de la informació i la comunicació (TICs), així com l'economia baixa en carboni.

L'objectiu d'esta jornada és acostar a la comunitat portuària i a les pimes del sector les iniciatives que s'estan portant en matèria d'estalvi energètic i de sistemes de gestió eficient de l'energia.

Vore notícia