Notícies

Ves enrere El SERVEF presenta oportunitats d'ocupació a Europa per a professionals de la salut

El SERVEF presenta oportunitats d'ocupació a Europa per a professionals de la salut

El Servici Valencià d'Ocupació i Formació (SERVEF) ha presentat les distintes oportunitats d'ocupació en la Unió Europea per a professionals de la salut, durant el VIII Fòrum d'Ocupació de la Universitat de València, inaugurat este matí.

Durant la inauguració, el director general d'Ocupació i Inserció Laboral del SERVEF, Felipe Codina, ha destacat que a través de la Xarxa Europea de Servicis Públics d'Ocupació (Xarxa EURES) es facilita la mobilitat en el mercat europeu de treball, i es tracta de buscar alternatives laborals per als nostres jóvens la qualificació dels quals és molt valorada en els països comunitaris, i s'incidix en el principal objectiu del Consell, que no és un altre que crear ocupació.

En l'estand del SERVEF estaran presents els consellers Eures d'Alemanya, Dinamarca, Noruega, el Regne Unit i Suècia, faciliten informació sobre les ofertes i els processos de selecció en marxa, la situació de demanda de professionals de l'Àrea de Salut en els seus respectius països, i sobre les condicions de vida i treball particulars de cada país.

En l'actualitat distints països europeus realitzen processos de selecció a Espanya de professionals de salut a través de la Xarxa EURES de Servicis Públics d'Ocupació Europeus davant del dèficit de professionals de totes les branques de la Salut, especialment en Infermeria i Medicina en molts països europeus.

Jornada informativa

Els consellers de la Xarxa EURES que participaran demà en el Fòrum d'Ocupació, realitzaran distintes presentacions en anglés dirigides a professionals de l'Àrea de Ciències de la Salut sobre oportunitats d'ocupació a Dinamarca (de 12.30 a 13.30 hores) i a Suècia, Noruega, Alemanya i el Regne Unit (a partir de la 16.00).

En concret, els consellers EURES de Dinamarca que acudixen a la fira són l'equip especialista de Salut d'este país, els quals gestionen les ofertes i estan en contacte amb els hospitals. En este moment tenen oberta una oferta per a metges especialistes de Radiologia, Cardiologia, Endocrinologia, Psiquiatria, Medicina Interna, Cirurgia Vascular, Ginecologia, Urologia, Anestesiologia.

Noruega i Alemanya tenen oberts diversos processos de selecció per a metges i infermers a Espanya. Eures Noruega està acompanyada d'una empresa que busca titulats en farmàcia que parlen correctament anglés. En els dos països les necessitats de professionals augmenten, i algunes ofertes inclouen programes de formació en idiomes.

Per la seua banda, l'equip de consellers EURES de Salut de Suècia informarà sobre les pròximes ofertes d'ocupació en eixe país per a metges de família i professionals d'Infermeria.

Finalment, els consellers Eures del Regne Unit seleccionen professionals de la Medicina i Infermeria per a treballar en hospitals del Regne Unit. Durant la jornada facilitaren informació sobre la realitat del sector en este país, així com de les fórmules i requisits d'accés al sistema de salut anglés públic i privat.

A més, l'equip d'EURES Comunitat Valenciana facilitarà informació sobre mobilitat a altres països europeus, les ofertes del portal Eures i el programa El teu primer treball EURES, una ajuda econòmica a la mobilitat laboral per als menors de 30 anys.

Vore notícia