Notícies

Ves enrere Erasmus+ obri la dimensió europea a les activitats dels jóvens de Castelló

Erasmus+ obri la dimensió europea a les activitats dels jóvens de Castelló

El secretari general de l'IVAJ.GVA JOVE, Juan Carlos Caballero, ha participat este matí en la jornada de presentació del programa europeu Erasmus+ en la Casa dels Caragols de Castelló. A l'acte han assistit el diputat provincial de Joventut, Pablo Roig, i la regidora de Joventut de l'Ajuntament de Castelló, Beatriz Jiménez. La sessió ha culminat les reunions informatives organitzades per l'IVAJ.GVA JOVE a la província de Castelló, que es van iniciar el passat 20 de febrer a Benicarló.

La jornada ha comptat amb la participació d'una trentena de persones, a qui se'ls ha informat sobre Erasmus+. Este nou programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport estarà en vigor des de l'1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2020 i facilitarà l'obertura a Europa de les activitats dels jóvens de la Comunitat Valenciana.

En l'apartat de joventut, serà Erasmus+ el que assumirà la major part de les accions de l'anterior programa "Joventut en acció", com intercanvis juvenils, servici voluntari europeu, activitats de formació, entre altres.

Caballero ha valorat positivament les sessions informatives i ha destacat que "la difusió d'Erasmus+ és essencial perquè els jóvens de Castelló i de la Comunitat puguen internacionalitzar les seues idees". El secretari de l'IVAJ.GVA JOVE ha incidit en la bona participació en les xarrades explicatives, que tenen com a finalitat assessorar els interessats i fomentar la seua participació, així com explicar el tipus de projectes, els terminis de presentació i les ajudes.


Erasmus+ en matèria de joventut


El nou programa europeu preveu tres accions diferenciades en l'àmbit de joventut. El primer grup d'acció integra les activitats de mobilitat dels jóvens per motius d'aprenentatge, entre les quals destaquen els intercanvis juvenils, el servici voluntari europeu o accions de mobilitat de treballadors del camp de la joventut.

Un segon grup d'acció està constituït per projectes orientats a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques, així com al suport al desenrotllament, la creació de capacitats i l'intercanvi de coneixements entre associacions.

Finalment, la secció de joventut d'Erasmus+ aglutina en una tercera acció les propostes dirigides a promoure el contacte entre els jóvens i els responsables de la presa de decisions en l'àmbit de la joventut.

Les condicions de participació varien en funció de l'acció en què se sol·licita l'ajuda i del país. Els terminis de presentació també canvien segons l'acció a què correspon el projecte. Es pot consultar el calendari dels terminis de sol·licitud en la pàgina web de l'IVAJ.GVA JOVE: www.gvajove.es

Esta iniciativa de difusió es realitza en col·laboració amb l'Agència Nacional Espanyola del Programa Joventut en Acció i finalitzarà el 7 març. Per a poder assistir a alguna de les pròximes presentacions, és necessari inscriure's omplint un breu formulari en la pàgina web de l'IVAJ.GVA JOVE. Més informació sobre el programa Erasmus+ en la pestanya Europa de la web www.gvajove.es o en l'enllaç següent:
http://www.gvajove.es/ivaj/opencms/IVAJ/es/europa/erasmus_plus.html

Vore notícia