Notícies

Ves enrere Erasmus+ permetrà a Alzira continuar amb la seua aposta pel voluntariat europeu

Erasmus+ permetrà a Alzira continuar amb la seua aposta pel voluntariat europeu

El director de l'IVAJ. GVA JOVE, Marcos Sanchis, ha afirmat que 'Erasmus +' "permet continuar amb la internacionalització de les activitats exercides per la joventut i dóna l'oportunitat que els projectes dels jóvens de la Comunitat Valenciana tinguen presència a Europa". Així ho ha manifestat en la jornada informativa de presentació del programa realitzada en la sala d'actes del Museu Municipal d'Alzira (MUMA), junt amb el regidor de Promoció Econòmica, Comerç i Ocupació de la localitat, José Luis Palacios.

Sanchis, que ha destacat la gran acollida de les sessions realitzades, ha subratllat l'aposta del municipi d'Alzira en el desenrotllament de programes de voluntariat europeu. Davall el programa Joventut en Acció, ara Erasmus +, l'Ajuntament d'Alzira va obtindre l'any passat tres projectes en matèria de Servici Voluntari Europeu del total de 25 concedits a la Comunitat Valenciana.

'Erasmus+' és el nou programa de la Unió Europea per a l'educació, la formació, la joventut i l'esport i estarà en vigor des de l'1 de gener de 2014 fins al 31 de desembre de 2020. La sessió s'ha centrat en l'explicació del tipus de projectes, els terminis de presentació i les ajudes que s'emmarquen dins del nou programa europeu en l'apartat de Joventut.

Després de la sessió, Sanchis ha visitat l'Agència de Desenrotllament Local, IDEA (Iniciativa per al Desenrotllament Econòmic d'Alzira), en la qual es treballa en la generació d'ocupació per mitjà de servicis per a emprenedors, d'orientació laboral, de formació i de programes europeus.

Alzira i el voluntariat europeu

Des d'IDEA es desenrotllen dos projectes d'acollida davall el nom d'Alzira Youth Empowement I i II'. Cada programa compta amb la participació de dos jóvens (procedents de Suècia i República Txeca i de Sèrbia i Hongria respectivament), els quals en dos períodes de sis mesos participen en les activitats orientades a la creació de noves oportunitats d'ocupació i d'assessorament per a la joventut.

El municipi d'Alzira, en la seua labor per fomentar el voluntariat europeu, també actua com a entitat d'enviament a través del projecte "Youth Training Madeira", que ha permés una estada a Madeira durant set mesos. El projecte se centra a recolzar la joventut en el seu procés de formació a través d'experiències interculturals d'ajuda a jóvens amb problemes d'aprenentatge, ajuda en col·legis desfavorits i escoles d'estiu entre altres. En el seu conjunt, els tres projectes d'Alzira estan dotats amb 23.631 euros.

Per això, el nou programa 'Erasmus +' permetrà a Alzira i a la resta de localitats de la Comunitat Valenciana continuar amb la seua aposta pel voluntariat europeu", segons ha indicat Sanchis, després d'explicar que les ajudes concedides als projectes de voluntariat europeu a la Comunitat van suposar prop del 40% del total de 988.556 euros de dotació total.

En 2013, la Comunitat Valenciana va aconseguir l'aprovació d'un total de 73 projectes europeus del Programa de Joventut en Acció enfront dels 25 desenrotllats en 2007. "Les dades mostren una tendència creixent en la participació i l'interés del col·lectiu juvenil per estos programes així com el nostre esforç informatiu i divulgatiu per a donar el major nombre d'oportunitats als jóvens", ha indicat el director de l'IVAJ.GVA JOVE.

Junt amb el programa 'Erasmus+', l'IVAJ.GVA JOVE oferix altres propostes amb dimensió europea. D'una banda, destaca el Talent Campus, que permet als jóvens participar en jornades formatives a Itàlia per a preparar-se davant dels nous reptes professionals del mercat laboral. D'altra banda, s'oferix el programa 'Play Europe', un projecte europeu d'intercanvi i debat entre la joventut, organismes oficials i polítics. 'Avant Jove' és un altre dels programes desenrotllats per l'IVAJ.GVA JOVE en col·laboració amb Europa, dins de la garantia juvenil, que finança l'assessorament i acompanyament de jóvens en situació de desocupació per a fomentar la seua integració en el mercat laboral a través de l'autoocupació.

'Erasmus+' en matèria de joventut

El programa preveu tres accions diferenciades. El primer grup d'acció integra les activitats de mobilitat dels jóvens per motius d'aprenentatge, entre les quals destaquen els intercanvis juvenils, el Servici Voluntari Europeu o accions de mobilitat de treballadors del camp de la joventut.

Un segon grup d'acció està constituït per projectes orientats a la innovació i l'intercanvi de bones pràctiques com el suport al desenrotllament, la creació de capacitats i l'intercanvi de coneixements entre associacions.

Finalment, la secció de joventut d'Erasmus+', aglutina en una tercera acció les propostes dirigides a promoure el contacte entre els jóvens i els responsables de la presa de decisions en l'àmbit de la joventut.

Les condicions de participació varien en funció de l'acció en què se sol·licita l'ajuda i del país. Els terminis de presentació també canvien segons l'acció a què correspon el projecte. Es pot consultar el calendari dels terminis de sol·licitud en la pàgina web de l'IVAJ.GVA JOVE: www.gvajove.es

Esta iniciativa de difusió es realitza en col·laboració amb l'Agència Nacional Espanyola del Programa Joventut en Acció i finalitzarà el 7 març. Per a poder assistir a alguna de les presentacions, cal inscriure's omplint un breu formulari en la pàgina web de l'IVAJ.GVA JOVE. Més informació sobre el programa 'Erasmus+' en la pestanya Europa de la web www.gvajove.es o en l'enllaç següent:


http://www.gvajove.es/ivaj/opencms/IVAJ/es/europa/erasmus_plus.html

 

Vore notícia