Notícies

Ves enrere Foment complix terminis i inicia les obres del Corredor en les dates previstes

Foment complix terminis i inicia les obres del Corredor en les dates previstes

La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha mostrat hui la seua "satisfacció absoluta" per part del Govern Valencià davant de l'inici ahir de les obres del Corredor Mediterrani en el tram Moncofa-Castelló de la Plana. "Esta és una bona i molt important notícia per a tots perquè demostra que el Corredor és una realitat, que Foment complix els seus terminis i, tal com va dir la ministra Ana Pastor, a principis de 2014 començarien les obres".

El Ministeri de Foment, a través de l'Administrador d'Infraestructures Ferroviàries (Adif), iniciava ahir les obres ferroviàries del Corredor Mediterrani a la Comunitat en el tram Moncofa-Castelló de la Plana, per mitjà del transport i arreplega de materials ferroviaris com a travesses, carril i balast. Tot això amb una inversió de 34,6 milions d'euros.

La consellera ha recordat que el projecte del tercer carril "va ser presentat i impulsat pel govern de la Generalitat i acceptat al 100% pel Govern central de Mariano Rajoy". A més, ha assegurat que el més important és que estes obres permetran que en 2015 els ports de València i Castelló estiguen connectats en ample internacional i en 2016 ho facen els d'Alacant, Múrcia i Cartagena.

Bonig ha ressaltat que esta actuació convertirà la Comunitat i Espanya en una gran plataforma logística i contribuirà a incrementar el transport de mercaderies per ferrocarril, que en data de hui a Espanya tan sols representa entre el 3 o 4% enfront del 20% de mitjana europeu.

Per tant, "esta infraestructura suposarà una important millora atés que el transport ferroviari de mercaderies és més eficient que el de carretera i, sobretot, millorarà la competitivitat dels nostres ports de la façana mediterrània, de l'economia valenciana i la península ibèrica", ha incidit.

Tal com va indicar Adif, en una primera fase, els treballs en el tram Moncofa-Castelló de la Plana es realitzaran en horari nocturn i es distribuiran les travesses al llarg del traçat ferroviari. En les pròximes setmanes està prevista, també en horari nocturn, la col·locació del material ferroviari en la via.

La consellera ha ressaltat que les obres en el tram Moncofa-Castelló de la Plana també suposaran importants millores per als municipis pels quals passa ja que crearà una nova variant en l'estació de Nules amb noves andanes i un pas inferior i la millora de les vies i les estacions de Borriana, Vila-real i Almassora.

Vore notícia