Notícies

Ves enrere JORNADA DE PRESENTACI and Oacute; DE LA CONVOCAT and Ograve;RIA 2014 DEL PROGRAMA EUROPEU PIONERS EN ACCI and Oacute; (CLIMATE-KIC)

JORNADA DE PRESENTACI and Oacute; DE LA CONVOCAT and Ograve;RIA 2014 DEL PROGRAMA EUROPEU PIONERS EN ACCI and Oacute; (CLIMATE-KIC)

Ahir va tindre lloc, amb gran èxit d’assistència, el seminari informatiu de la Convocatòria 2014 del Programa Europeu Pioneers into Practice (PIP), també conegut com a Pioners en Acció, dins del marc de la Comunitat del Coneixement i de la Innovació Climate-KIC (KIC: Knowledge and Innovation Communities).

La benvinguda va comptar amb la intervenció de Victoria Palau, directora general de Relacions de la Unió Europea, la qual va agrair al centenar d’assistents presents el seu interés per este nou programa europeu de mobilitat de professionals i especialistes en mitigació del canvi climàtic.

Este programa, que es troba ja en la seua 4a edició, està en plena consonància amb l’estratègia valenciana davant del canvi climàtic 2013-2020 i suposa una vàlvula d’oxigen i un marc idoni on la internacionalització, l’emprenedoria i la innovació siguen les claus per a impulsar els objectius que la Comunitat Valenciana s’ha plantejat com a desafiaments en este aspecte.

El programa Pioneers into Practice (PIP), on la Fundació Comunitat Valenciana - Regió Europea és el coordinador europeu, i l’IVACE és l’organisme valencià responsable de la RIC (Regional Innovation Implementation Community), és una interessant iniciativa europea de mobilitat de professionals (pioneers) en l’àmbit de la innovació en canvi climàtic, i té com a objectiu crear una nova generació d’especialistes, emprenedors i legisladors d’alt nivell per a aconseguir una economia baixa en carboni a Europa.

En el consorci del programa PIP hi participen, a més de la Comunitat Valenciana que és el coordinador, les regions d’Hongria Central (Hongria), Emilia Romagna (Itàlia), Hessen (Alemanya), Baixa Silèsia (Polònia) i West Midlands (Regne Unit), per mitjà d’una RIC (comunitat regional d’implementació de la innovació).

En esta edició la novetat és la incorporació de noves regions participants en la mobilitat de pioners denominades Outreach: d’Irlanda, Finlàndia, República Txeca, Portugal, Eslovènia i Romania, on la Comunitat Valenciana tutoritzarà i coordinarà Lisboa i el Nord de Portugal.

Els pioners seleccionats entre tots els candidats presentats hauran d’ampliar i realitzar la seua activitat laboral i les seues idees de projecte en economia baixa de carboni durant 8 setmanes, 4 d’estes en una entitat diferent de la seua però dins de la seua regió, i les altres 4 en una altra regió europea.

Des del seu inici, el Programa PIP ha registrat un increment gradual en el nombre de sol·licituds i de pioners en les diferents regions participants en el programa. El programa ha passat de 50 a 190 pioners en l’última edició, dels quals aproximadament un 25% eren pioners valencians.

Els pioners han complit àmpliament els objectius del programa i han desenrotllat en l’edició del 2013 més de 40 nous models de negocis, 42 noves experiències de transferència de coneixement i 49 nous avanços en organitzacions, servicis i productes. Els pioners valencians han contribuït amb aproximadament un terç d’estos indicadors.

En el seminari es va exposar tota la informació, des de l’origen de les comunitats KIC, el paper de la Comunitat Valenciana com una de les RIC participants, tot el detall del Programa Pioneers into Practice, els grups d’innovació i els seus desafiaments per a 2014, així com els interessants testimonis de diversos pioners i entitats d’acollida valencians, que van manifestar les seues experiències amb el programa i el positiu que els ha reportat la seua participació.

El seminari va ser clausurat per Prescott Price, Director Financer de la Climate-KIC, el qual, a més, va entregar als pioners de la promoció 2013 els certificats d’aprofitament i de plata i els certificats d’or als pioners que han sobrepassat amb escreix els indicadors previstos.

Agenda:

Climate-KIC a la Comunitat Valenciana (RIC), Francisco Ferrando (IVACE)

El Programa Pioners en Acció, José-Luis Muñoz (FCVRE)

Taula 1:

  • Buildings, Mar Alonso (IVE)

  • Transport, Marcos Signes (Universitat de València)

  • Energy Networks, Antonio Delgado (ITE)

  • Land and Water, Concha Ginestar (UPV)

Taula 2:

Pioners:

  • Antonio García - Lissit- Universitat de València

  • Julián Rodríguez Comins - ITECON-Servicis Energètics

  • Experiència Pioner-Host:

  • Pedro Gomis García,- Naturem Consulting

 

Per a veure les presentacions

Per a veure les fotos