Notícies

Ves enrere <strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat participa a Boston en el programa MIT REAP per a promoure l and #39;emprenedoria innovadora

<strong id="aui_3_2_0_1107">La Comunitat participa a Boston en el programa MIT REAP per a promoure l and #39;emprenedoria innovadora

 

La Comunitat Valenciana participa esta setmana a Boston en la segona edició del programa d'acceleració Regional Entrepreneurship Acceleration Program (REAP) elaborat pel Massachussets Institute of Tecnologhy (MIT).

MIT REAP és un programa de dos anys que promou el desenrotllament de les regions participants a través de l'emprenedoria innovadora. Hi participen tant regions com països que presenten les seues candidatures i són seleccionades pel comité del programa.

Per a esta segona edició se seleccionen regions de tot el món, d'esta manera, junt amb la Comunitat també participen Londres, Seül, Qatar, Puerto Rico, Moscou, el Marroc, Singapur, Río de Janeiro i Taiwan.

En este sentit, el conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, ha destacat que per a participar el MIT REAP la Comunitat ha passat un procés competitiu en què s'han presentat regions de tot el món.

"En este procés de selecció -ha continuat- hem posat en valor el treball dels últims anys per a posicionar-nos com un lloc d'atracció per a emprenedors amb perfil innovador".

Esta selecció es realitza atenent criteris com ara l'existència d'un ecosistema que tinga capacitat i aptituds orientades a l'emprenedoria, l'anàlisi de la implicació del govern regional en l'emprenedoria i la innovació i una valoració per part del govern regional i del MIT de com el programa pot ajudar a fomentar l'emprenedoria innovadora.

El MIT REAP permetrà a la Comunitat i els equips de les regions en tot el món el desplegament i l'execució d'una estratègia d'acceleració, centrada en l'activitat empresarial que pot millorar el desenrotllament econòmic impulsat per la innovació i la creació d'ocupació.

Components delegació Comunitat Valenciana

Per a participar en el MIT REAP, la regió ha d'estar acompanyada per un equip en què formen part responsables del govern autonòmic encarregats del desenrotllament i implementació de polítiques orientades a l'emprenedoria, I+D i innovació; un emprenedor; un director d'un fons de capital de risc; una empresa que haja donat suport a la creació d'un ecosistema amb empreses locals com ara proveïdors i universitats o IITT que tinguen experiència en la transferència tecnològica.

D'esta manera, la delegació de la Comunitat Valenciana estarà presidida pel conseller d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació, Máximo Buch, i l'acompanyaran el director general d'Indústria, Joaquín Ríos, el grup Imex en qualitat d'emprenedor, Enrique Martinavarro com a inversor, el president d'Aceitunas la Española, Ignacio Alberola, com a empresa, i la Universitat Politècnica de València per la seua experiència en la transferència de tecnologia.

Experiència d'aprenentatge

El programa REAP permet als membres de la delegació de la Comunitat Valenciana aprendre i col·laborar amb els experts del MIT, catalitzar l'acció regional i aprofitar les millors pràctiques globals a través de la col·laboració interregional.

Així, els participants assistiran a un taller didàctic altament interactiu de dos dies i mig dos vegades a l'any. En estos tallers participaran en les activitats orientades a accions importants en les seues regions, i aprofitaran l'entrenament docent i una comunitat de pràctica en línia per a permetre a les regions compartir de manera més eficaç l'anàlisi i l'execució de plans d'acció.

Vore notícia