Notícies

Ves enrere La Comunitat Valenciana assumix la coordinació autonòmica del Consell de Joventut de la Unió Europea

La Comunitat Valenciana assumix la coordinació autonòmica del Consell de Joventut de la Unió Europea

  • La Comunitat Valenciana realitzarà la coordinació autonòmica del Consell de Joventut de la Unió Europea durant el primer semestre de 2021.
  • Drets humans i participació juvenil figuren entre els assumptes prioritaris.

 

La Comunitat Valenciana serà l'encarregada de coordinar la participació de les comunitats autònomes en el Consell de Joventut de la Unió Europea durant el primer semestre de 2021, en coincidència amb la presidència portuguesa de la Unió Europea (UE).

La Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, l'IVAJ, la Direcció General de Relacions amb la UE i la Delegació de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, en forma coordinada amb el Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030 i el Injuve, representaran a les comunitats autònomes en el Consell de Joventut i seran les responsables de transmetre els assumptes que es tracten en les reunions de treball, així com de consensuar la posició comuna autonòmica sobre els temes més estratègics.

La coordinació de la participació de les comunitats en les formacions del Consell es desenvolupa en el marc dels acords CARUE, a través dels quals es possibilita la participació de les autonomies en determinades reunions del Consell de la UE relacionades amb el seu àmbit competencial.

Esta coordinació permet participar en forma directa en el procés legislatiu europeu a través de l'elaboració de posicions consensuades i la defensa de la postura autonòmica en el Consell de la UE, un dels colegisladors europeus.

Pel que fa als assumptes del Consell de Joventut, la presidència portuguesa del Consell impulsarà l'enfocament dels drets humans en les polítiques de joventut i la participació de la joventut en els diferents nivells de governança, així com l'adopció de conclusions sobre tots dos temes l'elaboració dels quals podrà seguir la Comunitat Valenciana durant el seu treball de coordinació.

La presidència portuguesa també ha previst la celebració d'un Cim Social Europea durant el primer semestre que tindrà lloc el mes de maig.

fuente: gva.es