Notícies

Ves enrere La Comunitat Valenciana incrementarà la col·laboració amb altres regions europees en automoció i combustibles nets

La Comunitat Valenciana incrementarà la col·laboració amb altres regions europees en automoció i combustibles nets

- Calabuig: "En el context actual, la col·laboració interregional en temes de mobilitat i combustibles a escala europea és més important que mai per a lluitar amb èxit contra el canvi climàtic"
- La Comunitat Valenciana ostenta la vicepresidència de l'Intergrup dedicat a l'automoció en el Comité Europeu de les Regions
 

El secretari autonòmic, Joan Calabuig, s'ha reunit aquest dimecres amb el conseller d'assumptes europeus del Govern federal de la regió austríaca d'Estíria, Christopher Drexler, per a analitzar i acordar les línies estratègiques de treball del grup interregional dedicat al sector de l'automoció en el Comité Europeu de les Regions.

Entre els temes que s'han abordat, Calabuig i Drexler han coincidit en la importància de centrar-se en temes de gran importància per a la Comunitat ?com l'hidrogen verd, les bateries i la mobilitat elèctrica? i la necessitat de treballar anticipadament per a millorar les qualificacions professionals dels treballadors del sector davant del repte que representen els nous materials i les noves tecnologies i, en general, per a adaptar-se a les transformacions profundes que tindrà la indústria de l'automòbil durant els pròxims anys.

"En el context de l'actual pandèmia i la recuperació econòmica i social, la col·laboració interregional en temes relacionats amb la mobilitat i els combustibles a escala europea és més important que mai per a impulsar la transformació de la indústria de l'automòbil i lluitar amb èxit contra el canvi climàtic", ha assenyalat el secretari autonòmic.

En el marc de les activitats del Comité Europeu de les Regions, s'ha previst l'organització de dues conferències. La primera sobre combustibles i canvi climàtic, que tindrà lloc al maig, i la segona, prevista per a la tardor, que abordarà els reptes de la millora permanent de qualificacions laborals. Les dues activitats es desenvoluparan en línia o en format híbrid, segons la situació sanitària en cada moment.

Calabuig i Drexler han assenyalat també la important tasca de col·laboració i coordinació d'activitats de l'Intergrup, que desenvolupen els equips de les dues oficines regionals a Brussel·les.

La Comunitat Valenciana va presidir l'Intergrup de treball sobre automoció de 2016 a 2019, i va participar també en les reunions de treball del Grup d'Experts d'Alt Nivell de l'Automòbil GEAR 2030 de la Comissió Europea.

En l'Intergrup del Comité Europeu de les Regions participen regions de deu dels estats membres de la Unió.