Notícies

Ves enrere La Comunitat Valenciana participarà en la xarxa de regions que avaluaran les polítiques comunitàries

La Comunitat Valenciana participarà en la xarxa de regions que avaluaran les polítiques comunitàries

La Comunitat Valenciana serà una de les 20 regions de la Unió Europea que avaluarà des del projecte Reghub l'aplicació sobre el terreny de les polítiques comunitàries. 

Aquesta xarxa de centres regionals és un projecte pilot coordinat pel Comité de les Regions, i té com a objectiu garantir més participació de les administracions locals i regionals en l'elaboració de la legislació de la UE. Així, Reghub permetrà la recollida de dades per a potenciar, a mitjà termini, millores en la legislació de la UE. 

Així mateix, el projecte que posa en marxa el Comité de les Regions busca encoratjar les administracions locals i regionals a participar de manera més decisiva en l'elaboració de les diverses polítiques dels 27 estats membres. 

Es tracta d'aconseguir que els ens locals i regionals tinguen més protagonisme legislatiu en aquells àmbits competencials que els siguen propis. 

El delegat del Consell per a la UE i Relacions Externes, Joan Calabuig, ha destacat que "tan sols 20 regions participen en aquest projecte pilot", motiu pel qual "la selecció de la Comunitat Valenciana no només demostra que la nostra imatge ha millorat considerablement, sinó que les institucions europees tornen a confiar en nosaltres després d'anys relegats a una presència merament institucional". 

En una fase pilot que durarà dos anys, el Comité de les Regions ha seleccionat, a més de la Comunitat Valenciana, altres regions comunitàries com Brandenburg, Flandes, Helsinki-Uusimaa, Madrid, Alts de França, Bretanya, Limburg o Rin del Nord-Westfàlia.

 Fuente: gva.es  #FCVRE