Notícies

Ves enrere La Conselleria d'Agricultura fa valdre a Brussel·les el paper de les regions marítimes perifèriques en el Pacte Verd i la Transició Justa

La Conselleria d'Agricultura fa valdre a Brussel·les el paper de les regions marítimes perifèriques en el Pacte Verd i la Transició Justa

- La directora general de Canvi Climàtic participa en la Conferència de Regions Marítimes Perifèriques
- Els assistents a la conferència han treballat en una posició comuna davant el Pacte Verd Europeu i els Mecanismes de Transició Justa

Brussel·les. La Conselleria d'Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha fet valdre a Brussel·les el paper de la Comunitat Valenciana en el Pacte Verd Europeu i la Transició Justa.

La directora general de Canvi Climàtic, Celsa Monrós, ha participat en el Grup de Treball de Clima de Conferència de Regions Marítimes Perifèriques (CRPM), on es presenten les estratègies, fonts de finançament i ambicions regionals per complir amb els objectius del canvi climàtic. La trobada ha coincidit amb la presentació de la Llei Europea de Canvi Climàtic per part de la Comissió Europea.

Durant la conferència, s'ha treballat en una posició comuna per defendre el paper dels territoris en la posada en marxa del Pacte Verd Europeu i la distribució i elegibilitat dels Mecanismes de Transició Justa, a més de debatre models per visualitzar els progressos i polítiques de les diferents regions marítimes perifèriques.

La directora general s'ha reunit amb la Unitat de Desenvolupament de Polítiques i Anàlisi Econòmic de la Comissió Europea per conéixer els detalls dels mencionats Mecanismes de Transició Justa, molt rellevants per aconseguir la neutralitat climàtica que la Unió Europea ha establert per a l'any 2050.

D'aquesta manera, la conselleria intensifica la seua participació en els fòrums europeus, donat que el Mediterrani i la Comunitat Valenciana són epicentre del canvi climàtic i, per tant, és previsible que siguen més vulnerables als seus efectes.

Per això, la directora ha defensat la necessària transició justa per tal d'ajudar a millorar la situació mediambiental, però també la situació social i econòmica per no deixar a ningú aïllat dins del camí cap a la transició ecològica.

fuente: gva.es