Notícies

Ves enrere <h1> La Diputació busca captar fons europeus per al projecte "Alacant Green Land"</h1>

<h1> La Diputació busca captar fons europeus per al projecte "Alacant Green Land"</h1>

La presidenta de la Diputació d'Alacant, Luisa Pastor, ha inaugurat este matí la jornada "Finançament europeu en els temps de crisi" que ha organitzat l'Institut Alacantí de la Família Pedro Herrero per a donar a conéixer quins són els fons i programes europeus en què es pot participar des dels distints sectors professionals.


Durant la trobada, a la qual assistixen un centenar de persones, entre elles la vicepresidenta de l'IAF i diputada Mª Carmen de España i el director de l'Agència Provincial de l'Energia, José Luis Nuin, Pastor ha assenyalat que "busquem informar sobre les possibilitats que hi ha a Europa, especialment als ajuntaments més xicotets" i ha afegit que, en l'actualitat, la Diputació negocia a Brussel·les el finançament del projecte d'eficiència energètica "Alacant Green Land" per a "transformar el nostre territori en termes d'energia i sostenibilitat".


En este sentit, ha explicat que "ara tots els ajuntaments que estan dins del Pacte d'Alcaldes s'estan preparant per a presentar projectes davant de la Unió Europea i aconseguir fons estructurals que financen fins al 50 % de les propostes amb què, a més, s'aconseguix un important estalvi energètic per als ajuntaments".


També ha assistit a la inauguració de la jornada la directora general de Relacions amb la UE, Mª Victoria Palau, qui ha explicat que pròximament s'aprovaran els pressupostos de la Unió Europea per als pròxims set anys, 2014-2020, "per la qual cosa és molt important que estiguem preparats i formats perquè quan isquen les noves convocatòries podem des de la província d'Alacant presentar projectes".


"La província d'Alacant és forta en moltes matèries i pot presentar-se a diferents convocatòries, la qüestió és buscar bons socis i presentar bons projectes i per això, este tipus de jornades són molt importants per a preparar i saber com hem de presentar els projectes i quins són les millors opcions per a tindre eixe finançament garantit", ha assenyalat Palau, qui ha indicat que ocupació, mobilitat, eficiència energètica o investigació i desenrotllament són les principals matèries en què treballa la Unió Europea.


La Diputació d'Alacant treballa des de l'any 2001 en el desenrotllament de projectes amb finançament europeu com és l'Agència Provincial de l'Energia. L'Institut de la Família Pedro Herrero és un altre exemple de vocació europea i ha participat, i inclús liderat, projectes europeus com Holon, ITER, Dafne o Agis, que treballen, entre altres aspectes, el tema de la violència juvenil o la resolució de conflictes interpersonals.


Durant la jornada informativa sobre com optimitzar i  aprofitar els recursos europeus destinats a protegir el desenrotllament municipal, millorar l'entorn social i educatiu, la investigació i innovació i a potenciar el desenrotllament d'un entorn empresarial sostenible, s'han presentat les línies directrius de l'estratègia 2020. Així mateix, s'han exposat exemples de propostes d'èxit, així com les opcions de finançament per al pròxim període i els principals programes i requisits per a accedir-hi.


Així mateix, es desenrotllen dos tallers pràctics; un dirigit a professionals de les entitats públiques, especialment a professionals de Servicis Socials, Educació i cossos de seguretat, i un altre orientat a empreses, pimes i associacions empresarials.

Per a escoltar els àudios polseu ací.