Notícies

Ves enrere La Generalitat participa en el concurs dels millors projectes europeus amb el carril bici del parc de Cabanes i les tauletes tàctils per a educació especial

La Generalitat participa en el concurs dels millors projectes europeus amb el carril bici del parc de Cabanes i les tauletes tàctils per a educació especial

- Les iniciatives poden ser votades pels ciutadans, fins al 9 de juliol, a través dels enllaços següents: consulteu ací 
- Els Premis Regiostars 2019 tenen com a objectiu identificar bones pràctiques en la gestió de fons europeus amb la valoració de la innovació, l'impacte, la sostenibilitat i la col·laboració en els projectes 

 

La Generalitat Valenciana participa enguany, i per primera vegada, en els Premis Regiostars amb dos projectes cofinançats per la Unió Europea a través del Programa operatiu del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) Comunitat Valenciana 2014-2020.

Es tracta, d'una banda, de l'itinerari de bicicletes i vianants en l'entorn del Parc Natural de Cabanes-Torreblanca (Cycle-Pedestrian Itinerary Cabanes), projecte que ha dut a terme la Direcció General d'Obres Públiques, de la Conselleria d'Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori.

L'altre projecte és la dotació d'equipament TIC, especialment tauletes tàctils, per a centres d'Educació Especial (ICT for Special Education Centres), iniciativa que ha sigut desenvolupada per la Direcció General de Tecnologies de la Informació i les Comunicacions, de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic.

Els Premis Regiostars 2019 són un concurs anual organitzat des de 2008 per la Direcció General de Política Regional i Urbana de la Comissió Europea. El seu objectiu és identificar bones pràctiques d'actuacions cofinançades en el desenvolupament regional i posar en relleu projectes innovadors finançats per la Unió Europea que puguen resultar atractius i inspiradors per a altres regions i gestors de projectes.

Els premis s'atorgaran per mitjà d'un procés mixt que combina els vots de la ciutadania als projectes amb el criteri d'un jurat independent i expert en cada categoria, que avaluarà i preseleccionarà els projectes presentats en una primera fase; després, en la segona fase, triarà els finalistes i guanyadors de les diverses categories basant-se en quatre criteris fonamentals: innovació, impacte, sostenibilitat i col·laboració.

En aquest sentit, els dos projectes presentats a concurs per la Generalitat, com a regió d'Europa, podran votar-se fins al pròxim 9 de juliol, en els enllaços següents:


-Itinerari de bicicletes i vianants del Prat de Cabanes-Torreblanca:

consulteu ací

-Dotació d'equipament TIC per a centres d'Educació Especial:

consulteu ací


El detall dels dos projectes, qualificats com a 'bones pràctiques', es pot consultar en l'apartat web de la Direcció General de Fons Europeus de la Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic: consulteu ací

Funcionament del concurs

1a fase de votació: 'M'agrada' un projecte 
En aquesta fase inicial la ciutadania de la Unió Europea vota el seu projecte favorit, de manera que el que obtinga més puntuació obtindrà el premi del públic. 
Tots els projectes presentats estan publicats en la web de Regiostars 2019 amb un resum breu i una fotografia, perquè puga consultar-los la ciutadania de la Unió Europea. 

En pressionar el botó de 'M'agrada' del projecte, la ciutadania expressa el seu suport a aquest. El nombre de 'M'agrada' que reba cada projecte en la fase 1 se sumarà als vots de la fase 2. El projecte amb el nombre més gran de 'M'agrada' en la fase 1 serà convidat a la cerimònia de lliurament de premis el 9 d'octubre a Brussel·les. El termini per a seleccionar un projecte amb el botó 'M'agrada' finalitza el 9 de juliol.

2a fase de votació: 'Votació' per a triar els finalistes 
En aquesta segona fase, els finalistes seleccionats pel jurat de Regiostars 2019 se sotmetran novament a la votació de la ciutadania. El termini per a poder votar en aquesta segona fase començarà el 9 de juliol, amb l'anunci dels finalistes (màxim cinc finalistes per cada categoria), i finalitzarà el 9 de setembre. 
Pel que fa a la participació de les diverses regions de la Unió Europea en les categories en què concursa la Generalitat Valenciana, ha sigut la següent:

- Categoria 2. Creixement sostenible: connexió verda, blava i grisa. De les 30 candidatures presentades, 7 són espanyoles i una d'aquestes set pertany a la Comunitat Valenciana: 'Itinerari de bicicletes i vianants en l'entorn del Parc Natural de Cabanes-Torreblanca'. 

- Categoria 3. Creixement integrador: lluita contra la pobresa i les desigualtats. De les 46 candidatures presentades, 4 són espanyoles i una d'aquestes quatre pertany a la Comunitat Valenciana: 'Equipament TIC per a centres d'Educació Especial'.

Els guanyadors de les cinc categories i el guanyador de la votació popular oberta rebran un premi en la cerimònia de lliurament de Regiostars 2019, que tindrà lloc a Brussel·les en el mes d'octubre.

 

Fuente: gva.es