Notícies

Ves enrere 'Els fons europeus reforcen el teixit productiu de les localitats valencianes'

'Els fons europeus reforcen el teixit productiu de les localitats valencianes'

El conseller d'Hisenda i Administració Pública, Juan Carlos Moragues, ha destacat hui que els fons europeus "reforcen el teixit productiu de les localitats de la Comunitat".

El conseller d'Hisenda ha realitzat estes declaracions durant la seua visita a les localitats valencianes d'Enguera i Bolbaite, on ha mantingut una trobada de treball amb els respectius alcaldes.

Moragues ha anunciat un projecte "molt ambiciós" de tractament de residus de fusta que consistix en la posada en marxa d'una estelladora susceptible de rebre fons europeus per tractar-se d'una inversió mediambiental que respecta l'entorn.

En este sentit, el conseller ha recordat que "les inversions sostenibles i de respecte al medi ambient estan subvencionades a través de diferents programes europeus com el Programa LIFE, que el que pretén és fer inversions sostenibles que respecten el canvi climàtic, així com el Fons FEDER que pretén que eixes inversions siguen baixes en carboni, aconseguisquen una eficiència energètica i siguen no contaminants".

"Anem en la línia verda de la UE de respecte al medi ambient i hem vingut a presentar eixes línies i eixos fons europeus, per a analitzar i estudiar el seu encaix en la localitat; treballarem de la mà de l'Ajuntament d'Enguera per a aprofitar l'existència d'eixos fons i que tinguen una materialització en el municipi", ha agregat el conseller.

Línia d'incentius regionals

Moragues s'ha desplaçat a continuació a l'empresa Industrias Alimentarias Enguera, SL, on ha anunciat una subvenció de 527.225,32 euros de la línia d'incentius autonòmics per al desenrotllament d'un projecte de fabricació de brioxeria i productes de forn i pastisseria de llarga duració amb alts índexs d'exportació.

"Açò generarà ocupació per a vora 45 persones del terme municipal d'Enguera, i generarà riquesa", ha avançat el conseller, després d'explicar que "es tracta d'una inversió estratègica" dins de l'orde d'incentius autonòmics dirigits per la Comunitat Valenciana.

El conseller d'Hisenda ha insistit en l'important instrument de finançament que representen els incentius autonòmics "per al foment de la inversió en el teixit productiu valencià, que contribuïxen al desenrotllament de les regions i a la creació d'ocupació, a la millora de la qualitat de vida i al desenrotllament sostenible".

Moragues ha assenyalat al seu torn que esta línia d'ajudes directes "s'orienta a afavorir l'activitat econòmica de les diferents localitats de la Comunitat, atraient activitats que potencien la millora de la productivitat i la competitivitat i diversifiquen l'estructura productiva".

Restauració del castell de Bolbaite

El conseller s'ha desplaçat a continuació fins a la localitat de Bolbaite, per a comprovar l'estat de les obres de consolidació i restauració del castell, cofinançades a través dels Fons FEDER, amb una subvenció de 276.838 euros.

Catalogat com a Bé d'Interés Cultural, el castell de Bolbaite és un edifici de rellevància històrica i arquitectònica que es trobava en estat de ruïna avançada. Els treballs de conservació, centrats especialment en el seu accés, la torre major i el pati d'armes, pretenen detindre el procés de deteriorament del monument i la seua posada en valor.

A més de l'eliminació d'humitats, els treballs inclouen el desbrossament i desenrunament controlat arqueològicament, l'estudi de materials petris, el rebliment de buits i murs o la consolidació de les estructures amb major risc d'afonament, entre altres.

 

Vore notícia