Notícies

Ves enrere Volem que la Comunitat obtinga els màxims fons europeus per a innovació

Volem que la Comunitat obtinga els màxims fons europeus per a innovació

El secretari autonòmic d'Indústria i Energia, José Monzonís, ha assegurat que la Generalitat està treballant "perquè la Comunitat Valenciana obtinga els màxims fons europeus per a projectes innovadors".

"Una prova d'això- ha continuat- és la jornada Infoday Regional que hui s'ha celebrat a Castelló i que a més permetrà reforçar la innovació: un dels principals eixos de la política industrial i econòmica".

Esta jornada forma part dels Infodays que ha organitzat la Conselleria d'Economia, Indústria, Turisme i Ocupació amb la finalitat d'involucrar a tots els agents del sistema d'innovació per a aprofitar al màxim les oportunitats de finançament del Programa europeu Horitzó 2020.

En este sentit, ha assenyalat que en esta trobada "es posaran en contacte investigadors, tecnòlegs i gerents d'empreses de Castelló i de la Comunitat amb les convocatòries del Programa Europeu Horitzó 2020".

"En esta es mostraran les claus per a presentar projectes a les convocatòries del H2020 amb la finalitat d'incrementar les possibilitats d'èxit dels projectes presentats", ha afegit respecte d'això.

Monzonís s'ha manifestat en estos termes durant la inauguració de la Jornada Infoday Regional Nanotecnologies, Materials Avançats i Noves Formes de Producció i Procés. Oportunitats de Finançament en H2020 que se celebra a Castelló i que està dirigida a investigadors, gestors de projectes i empreses interessades a liderar o participar en projectes europeus en I+D+i.
L'objectiu d'esta jornada és donar les claus per a elaborar sol·licituds de projectes reeixides en el Programa Horitzó 2020 en l'àmbit de les nanotecnologies, els materials avançats, noves formes de producció i procés i la fabricació avançada.

Cal destacar que esta trobada s'emmarca dins de l'Estratègia de Coordinació en I+D+i que realitza el Govern valencià que vol aprofitar al màxim l'oportunitat que oferix el Programa Horitzó 2020 per a aconseguir que els projectes que sorgisquen a la Comunitat Valenciana obtinguen el màxim suport dels pressupostos europeus.

En este sentit, Monzonís ha assenyalat que "les convocatòries de fons europeus de competitivitat que hui es donen a conéixer a Castelló ens han de servir per a canviar les estructures socioeconòmiques de la nostra regió, millorant l'economia, els sectors productius i en definitiva intentar aconseguir una Comunitat molt més competitiva i pròspera en 2020".

Programa europeu Horitzó 2020

El Nou Programa Marc d'Investigació i Innovació de la Unió Europea Horitzó 2020 té com a objectiu contribuir a la construcció d'una economia basada en el coneixement i la innovació generant un entorn de creixement intel·ligent, sostenible i integrador.

En el període 2014-2020 i per mitjà de la implantació de tres pilars, contribuïx a abordar els principals reptes socials, promoure el lideratge industrial a Europa i reforçar l'excel·lència de la seua base científica.

Per al Programa  Horitzó 2020, la UE té previst destinar globalment 76.880 milions d'euros, dels quals 5.931 milions d'euros  es destinarien a l'àrea d'energia neta i eficient i altres 6.339 milions d'euros a transport ecològic i intel·ligent.

Per a impulsar la participació i en coordinació amb CDTI, l'Oficina de Projectes Empresarials d'I+D+i (OPIDI) de la Generalitat i els principals agents de la Comunitat, s'ha llançat un pla de difusió de les principals convocatòries en 2014 que es concreta en jornades com la que hui ha tingut lloc a Castelló. D'esta manera ja s'han celebrat un total de 13 jornades Infoday a tot el territori de la Comunitat.

Vore notícia