Un projecte emprenedor valencià premiat per la Conselleria d'Economia participarà a Brusse·les en la cerimònia de lliurament dels premis europeus EER 2017 - Fundación CV
Ves enrere Un projecte emprenedor valencià premiat per la Conselleria d'Economia participarà a Brusse·les en la cerimònia de lliurament dels premis europeus EER 2017
Un projecte emprenedor valencià premiat per la Conselleria d'Economia participarà a Brusse·les en la cerimònia de lliurament dels premis europeus EER 2017
Es tracta de la startup Wildframemedia, situada en la Universitat Politècnica de València. Wildframemedia és un grup d'empreses que desenvolupen productes i ofereixen serveis transmèdia: videojocs, aplicacions 3D interactives i animació 2D, dirigits al públic global i està liderada per l'emprenedor Javier Giménez, qui tindrà l'ocasió d'exposar a Brussel·les el seu projecte.
La selecció d'aquest jove emprenedor valencià per part del Comité de les Regions reforça el reconeixement de la política d'empreniment impulsada per la Generalitat que, a més, ha donat suport directe a la consolidació de la citada empresa, clar exemple de com l'empreniment pot crear ocupació d'alt valor afegit.
Per a la conselleria aquest projecte és una mostra de la col·laboració i els vincles que existeixen entre agents socials, econòmics, empresarials, universitats, cambres de comerç i cooperatives a la Comunitat en matèria d'empreniment.
El passat 10 de març una delegació formada per representants de la Comissió i del Comité de les Regions de la Unió Europea i del Comité de Seguiment del European Enterpreneurial Region (EER) va visitar València amb la finalitat de conéixer de primera mà els casos d'èxit i bones pràctiques d'empreniment de la Comunitat i avaluar les actuacions desenvolupades durant l'any del premi EER 2015.
Com a conseqüència d'aquesta visita, el Comité de les Regions ha convidat a un d'aquests joves emprenedors valencians, Javier Giménez, a exposar el seu cas d'èxit durant la cerimònia de concessió de premis EER, edició 2017, que se celebrarà demà a Brussel·les.
Wildframemedia
Javier Giménez és enginyer superior en informàtica per la UPV i va cursar estudis de negoci en l'Institut d'empresa, i en l'actualitat és el director general de Wildframemedia, responsabilitzant-se fonamentalment de l'activitat comercial i l'adreça de projectes. Es tracta d'un emprenedor en sèrie, amb quatre empreses arrancades. Després de dos empreses en el sector del programari empresarial va decidir canviar d'indústria i retornar a una activitat que va deixar 20 anys després; el desenvolupament de videojocs.
Wildframemedia és un grup d'empreses que desenvolupen productes i ofereixen serveis transmèdia: videojocs, aplicacions 3D interactives i animació 2D, dirigits al públic global. En quasi tres anys ha crescut fins a formar un equip de 21 professionals especialitzats, capaços de produir productes audiovisuals d'alta qualitat i de competir en l'àmbit internacional. Es tracta d'una empresa sostenible i en creixement, que en l'exercici 2014 va facturar 260.000 euros, en 2015 uns 360.000 euros, amb la previsió de superar els 550.000 euros en 2016.
Va obtenir el primer premi del concurs Start Up 5UCV en la seua segona edició, dotat amb 9.000 euros, que li va lliurar el director general d'Economia, Empreniment i Cooperativisme, Paco Álvarez, el dia 4 de novembre de 2015, durant la jornada Focus Innova Pime.
Concurs 5UCV Start Up
El concurs Start Up 5UCV és un dels projectes que integren el Campus de l'Emprenedor Innovador que impulsa i finança la direcció general d'Economia, Empreniment i Cooperativisme juntament amb les cinc Universitats públiques valencianes. Aquest concurs té com a objectius detectar el talent emprenedor innovador entre els estudiants, contribuir al desenvolupament i a la consolidació de les empreses creades en el sistema universitari valencià i impulsar i enfortir les relaciones universitat-empresa. La idea és que fins i tot un projecte final de carrera puga avançar fins a convertir-se en una realitat empresarial.
Es divideix en dues categories: Start Up i Start Up Junior. La categoria Start Up per a microempreses i/o pime, amb una antiguitat d'entre un i quatre anys i Start Up Junior per a projectes empresarials o empreses constituïdes amb una antiguitat màxima d'un any. Totes elles han de tenir la seua seu a la Comunitat i almenys un dels socis fundadors ha de ser estudiant o titulat en alguna de les cinc universitats públiques valencianes.