Notícies

Ves enrere Ximo Puig anuncia que empreses associades a l'Agència Espacial Europea s'instal·laran al Districte Digital d'Alacant

Ximo Puig anuncia que empreses associades a l'Agència Espacial Europea s'instal·laran al Districte Digital d'Alacant

- La Generalitat subscriurà en breu un acord amb la Universitat d'Aalto (Finlàndia), que gestiona un dels 'hubs' d'innovació més prestigiosos que l'ESA té a Europa
- El president subratlla que aquesta col·laboració permetrà desenvolupar des d'Alacant "polítiques concertades amb l'aeronàutica europea".
- El responsable del Consell subratlla que el Districte Digital és ja "una realitat", que té actualment 62 empreses i n'incorporarà pròximament altres 19.


Alicante. El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que empreses associades a l'Agència Espacial Europea s'instal·laran al Districte Digital d'Alacant gràcies a l'acord que subscriurà en breu la Generalitat amb la Universitat d'Aalto (Finlàndia), que gestiona un dels 'hubs' d'innovació més prestigiosos que l'organisme aeronàutic té a Europa.

La col·laboració, que es materialitzarà a través de la Societat de Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana i el Business Incubation Centre Finland, permetrà desenvolupar des d'Alacant "polítiques concertades amb l'aeronàutica europea", tal com ha destacat el president.

Aquest centre, vinculat amb l'Agència Espacial Europea (ESA, en les seues sigles en anglés), gestiona el 'hub' d'innovació nòrdic de la institució aeroespacial, un dels més actius, del qual formen part Finlàndia, Noruega, Suècia, Dinamarca i Estònia i en el qual es desenvolupen projectes internacionals per a desenvolupar solucions tecnològiques que permeten avançar en diversos projectes de l'àmbit aeroespacial.

En concret, aquest centre d'investigació, gestionat per la universitat finlandesa d'Aalto, treballa en l'acceleració de 'start-ups' i en programes d'emprenedoria amb l'objectiu de convertir les seues iniciatives en projectes reals per a l'ESA o l'ecosistema aeroespacial.

El titular del Consell ha recordat que el Districte Digital, que té actualment 62 empreses, "ja és una realitat" i ha indicat que aquest any 2020 és "decisiu per a la seua consolidació". A més, ha assenyalat que 19 noves empreses estan a punt d'instal·lar-se en aquest espai.

"D'una Ciutat de la Llum que estava absolutament abandonada i en risc de perdre's per a la societat alacantina i valenciana, ara és una realitat viva en un sector fonamental de la nova economia", ha afegit el president.

 

Font: Generalitat Valenciana.