Notícies

Ves enrere Ximo Puig destaca la diversitat gastronòmica com a 'senya d'identitat' del poble valencià i defensa la importància que té per a un turisme de qualitat

Ximo Puig destaca la diversitat gastronòmica com a 'senya d'identitat' del poble valencià i defensa la importància que té per a un turisme de qualitat

El president ha clausurat les jornades de promoció gastronòmica de la Comunitat Valenciana a Brussel·les

Brussel·les . El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat la diversitat gastronòmica com a "senya d'identitat" del poble valencià, així com "una de les millors formes d'aproximar-se a una cultura i a la seua gent".

La Comunitat Valenciana, ha expressat, és una terra "d'horta i de secà, amb serres i planes costaneres" a la vora del Mediterrani, amb una diversitat que es trasllada a la seua gastronomia.

Així s'ha manifestat en la clausura de les jornades de promoció gastronòmica de la Comunitat Valenciana en la seu del Comité de les Regions de la Unió Europea, dins de la setmana cultural en què s'han promocionat els productes culinaris del territori valencià.

"La cuina és història, és cultura, és identitat i és la demostració de la capacitat d'imaginar i innovar de l'ésser humà", ha assegurat el cap del Consell, que hi ha advocat per la gastronomia com "un element bàsic" per a "una destinació turística que vulga ser apreciada per la seua qualitat".

En aquest sentit, ha assenyalat la vocació de la Comunitat Valenciana per oferir un turisme de qualitat. "Nosaltres no deixem d'esforçar-nos a millorar l'hospitalitat, la qualitat dels serveis i la varietat de l'oferta", ha afirmat.

fuente: gva.es