Notícies

Ves enrere Ximo Puig exalça els valors de la Il·lustració per a enfortir Europa enfront del populisme i l'identitarisme

Ximo Puig exalça els valors de la Il·lustració per a enfortir Europa enfront del populisme i l'identitarisme

- El president ha lliurat la Distinció Joan Lluís Vives a les primeres eurodiputades i eurodiputats valencians electes fa 30 anys
- Ximo Puig destaca la necessitat d'avançar cap a la consolidació dels avanços aconseguits, la cohesió social i el creixement innovador, sostenible i compromés amb l'emergència climàtica
 

Brussel·les . Ximo Puig ha exalçat els valors de la Il·lustració i la raó per a enfortir Europa enfront de les amenaces que suposen "el populisme i l'identitarisme", en la recepció oferida amb motiu de la celebració del 9 d'Octubre i el lliurament de la Distinció Joan Lluís Vives als primers eurodiputats i eurodiputades valencians, que va ser van ser triats en els primers comicis europeus fa 30 anys.

Es tracta de José Emilio Cervera, Teresa Domigo, Carmen Llorca, Luis Planas, Josep Pons, Javier Sanz, Enrique Sapena i Leopoldo Ortiz els que, en paraules del president, "van obrir el camí que molts altres han seguit després".

Davant dels riscos que plantegen el proteccionisme econòmic i el cultural, "el mateix proteccionisme que va conduir als episodis més foscos de la història d'Europa", el president ha afirmat que "una Europa de tots i per a tots és possible, com també ho és una Comunitat Valenciana oberta i plural".

"La Comunitat Valenciana no s'entén sense Europa, igual que Europa estaria incompleta sense l'aportació valenciana", ha asseverat el cap de l'Executiu valencià, que ha recordat la figura de Joan Lluís Vives i ha reivindicat el paper dels valencians com a "protagonistes dels primers esforços per construir una identitat europea basada en la pau, la tolerància i el respecte a la diversitat".

"Des de la restauració de la democràcia i la construcció de l'autonomia, el millor que ens ha ocorregut ha sigut l'entrada en la Unió Europea", ha comentat el president de la Generalitat.

Una nova etapa

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha al·ludit als avanços realitzats al llarg de la passada legislatura. "Hem alçat la hipoteca reputacional que arrossegava la Comunitat Valenciana i hem posat les persones en el centre de la política", ha indicat.

Amb tot, ha subratllat la necessitat d'avançar cap a "una nova etapa" marcada per "la consolidació dels avanços aconseguits", "la cohesió social i inclusiva" i "el creixement innovador, sostenible i compromés amb l'emergència climàtica".

En aquest sentit, ha defensat "un nou temps" després d'una etapa de quatre anys dedicada a "la reparació dels drets perduts, la reconstrucció social i econòmica i el renaixement de la nostra terra".

Dia de la Comunitat Valenciana

Durant la celebració del 9 d'Octubre a la capital comunitària, el cap de l'Executiu valencià ha destacat els 781 anys que compleixen els valencians i valencianes, "units en la diversitat, com els pobles d'Europa".

Així, ha ressaltat la Comunitat Valenciana com una "terra d'igualtat" en què conviuen persones de 183 països, amb llengües diverses i que "ha assimilat el solatge cultural dels diferents pobles que l'han habitada".

"Totes les terres europees s'han fos i soldat progressivament en el cresol de la diversitat territorial i cultural", ha assegurat el president, que també ha afirmat que "la més gran de les conquistes europees" és "la conquista de la pau, la llibertat i la igualtat".

fuente: gva.es