Notícies

Ves enrere Ximo Puig entregarà a Brussel·les als primers diputats i diputades valencians en el Parlament Europeu la Distinció Lluís Vives del 9 d'Octubre

Ximo Puig entregarà a Brussel·les als primers diputats i diputades valencians en el Parlament Europeu la Distinció Lluís Vives del 9 d'Octubre

- El president mantindrà reunions amb el vicepresident de la Comissió Europea, Frans Timmermans, i l'ambaixador representant permanent d'Espanya davant de la Unió Europea, Pablo García-Berdoy

 

València. El president del Consell, Ximo Puig, lliurarà aquest dijous a Brussel·les als primers diputats i diputades valencians en el Parlament Europeu la Distinció Lluís Vives, dins dels actes preparats per la Generalitat per a celebrar a la capital comunitària el 9 d'Octubre.

La Generalitat vol, d'aquesta manera, portar la celebració del Dia de la Comunitat Valenciana a les institucions europees. A més, l'agenda del president a Brussel·les es completarà amb reunions amb el vicepresident primer de la Comissió Europea i comissari europeu de la Millora de la Legislació, Relacions Interinstitucionals, Estat de Dret i Carta dels Drets Fonamentals, Frans Timmermans, i amb l'ambaixador representant permanent d'Espanya davant de la Unió Europea, Pablo García-Berdoy.

L'acte de lliurament de la Distinció Lluís Vives, que tindrà lloc a la seu de la Representació Permanent d'Espanya davant de la Unió Europea, comptarà amb una degustació de productes típics valencians organitzada en col·laboració amb Turisme Comunitat Valenciana. També aquest dijous, el president assistirà a l'acte de clausura de les jornades de promoció gastronòmica de la Comunitat en el Comité de les Regions.

En el marc de la celebració del mes de la Comunitat Valenciana a Brussel·les, es desenvolupen diferents activitats en les quals participa la Generalitat. En aquest sentit, l'Institut Valencià de Cultura i la Fundació Comunitat Valenciana - Regió Europea han organitzat, juntament amb l'Institut Cervantes de Brussel·les, per al dimarts 15, la projecció de la pel·lícula 'El Desentierro', producció hispanoargentina que va obtindre cinc guardons en els Premis de l'Audiovisual Valencià. A l'acte assistirà el director del llargmetratge, Nacho Ruipérez, i conclourà amb un col·loqui moderat pel professor de l'Institut Cervantes Ángel Hernando.

L'endemà, dimecres 16, s'inaugurarà en el Comité de les Regions l'exposició 'Corredor Mediterrani: realitat mil·lenària, demanda centenària. València 1918', organitzada per la Càtedra Demetrio Ribes de la Universitat de València. L'objectiu d'aquesta mostra és reivindicar la importància de l'eix mediterrani, des de l'antiguitat fins als nostres dies, i el seu paper fonamental en la interrelació de cultures i el trànsit de mercaderies i persones a Europa.

L'últim acte organitzat per la Generalitat a Brussel·les serà la conferència sobre pilota valenciana i 'jeu de balle' belga, que tindrà lloc el dijous 24 a l'ambaixada d'Espanya a Bèlgica. En l'acte, on intervindran les federacions valenciana i belga de pilota, s'analitzarà l'origen, present i futur d'aquest esport i els estrets llaços que uneixen les dues modalitats.

A més, la Generalitat ha estat present en diferents seminaris organitzats per les institucions europees al llarg de la setmana. La Direcció General de Canvi Climàtic ha participat en el seminari 'IMPEL project on circular economy: Improve ERDF investments', que tindrà lloc a l'Institut per a la Política Mediambiental Europea.

La representació de Saxònia-Anhalt davant de la UE ha acollit aquesta setmana l'acte 'Regional innovation ecosystems in the future of the EU', en el qual ha intervingut la Direcció General de Fons Europeus de la Generalitat. A més, l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE) ha participat en el seminari 'Citizen centric services by Digital Innovation Hubs: Innovative public services in cross-border regions'.

A més, la Generalitat ha participat també en la Cimera de Mobilitat Autònoma, organitzada per l'Intergrup d'Automoció del Comité de les Regions a l'edifici Charlemagne.

Fuente: gva.es