Notícies

Ves enrere La Generalitat presenta a Brussel·les la Comunitat Valenciana com a destinació de referència per a noves inversions en transició energètica

La Generalitat presenta a Brussel·les la Comunitat Valenciana com a destinació de referència per a noves inversions en transició energètica

Pradas assenyala que la Comunitat és una “terra d’oportunitats moderna, acollidora, sostenible i que vol continuar sent un dels motors econòmics d’Espanya i Europa”

La consellera de Medi Ambient subratlla l’aposta del Consell per l’equilibri entre el sector de l’automoció i la cura del medi ambient

La consellera de Medi Ambient, Aigua, Infraestructures i Territori, Salomé Pradas, ha defés hui a Brussel·les que la Comunitat Valenciana és una “destinació de referència i pol d’atracció de noves inversions per a la transició energètica”. Pradas, que ha participat en la XXI edició de la Setmana Europea de les Regions i les Ciutats, que té lloc a la capital europea, ha assegurat que la Comunitat és una “terra d’oportunitats moderna, acollidora, sostenible i que vol continuar sent un dels motors econòmics d’Espanya i Europa”.

Durant la seua ponència, sota el títol ‘Transició verda i inclusiva a la Comunitat Valenciana: els reptes d’atraure-hi inversions i millorar les capacitats de la força laboral’, la consellera ha destacat l’aposta del Consell per l’equilibri entre el sector de l’automoció i la cura del medi ambient. “El nostre objectiu és aconseguir una transició reeixida del sector de l’automòbil cap a la reducció d’emissions. Un procés que ha de mantindre l’equilibri entre la sostenibilitat ambiental i econòmica, amb una adaptació activa als desafiaments del canvi climàtic”, ha indicat.

Salomé Pradas ha mostrat el compromís de la Generalitat “per avançar juntament amb Europa en el camí de la protecció del medi ambient, al mateix temps que aconseguir més ocupació, competitivitat i inversió”. En esta línia, ha destacat el suport del Consell a iniciatives com la de British Petrolium, “encaminades a transformar la Comunitat en líder en la producció d’hidrogen verd a gran escala, que serà clau en l’objectiu de descarbonitzar l’economia i mantindre milers d’ocupacions industrials”.

En este sentit, ha oferit suport a aquelles empreses que ja hi estan instal·lades, com ara Ford, a Almussafes, i a les que estan en procés d’instal·lació, com Volkswagen-PowerCo, a Sagunt. “Són empreses que aposten per la nostra terra i ajuden a generar riquesa i ocupació, però que, a més, impulsen la transició energètica, com ara la gigafactoria de PowerCo, que es proveirà d’energia amb un màxim del 30 % d’autoconsum procedent dels parcs fotovoltaics que s’instal·len en el terreny”, hi ha afegit.

Infraestructures intel·ligents i integrades en l’entorn

La implantació d’estes noves empreses —ha continuat la consellera— ha d’anar acompanyada de la modernització, l’adaptació de les infraestructures existents i la creació d’altres noves. “Apostem per infraestructures que cada vegada siguen més intel·ligents i integrades en l’entorn natural”, ha indicat Pradas, que ha assenyalat que la Generalitat promourà una xarxa de carreteres eficient i el desenvolupament d’infraestructures elèctriques; mantindrà la seua “aposta decidida” pels ports, a València, Castelló i Alacant, i defendrà l’execució del corredor mediterrani.

A més, ha manifestat el seu suport als hubs logístics, com el de Parc Sagunt, on se situarà la gigafactoria de cel·les de bateries per a vehicles elèctrics del grup Volkswagen.

Pradas ha defés el camí que Europa ha de recórrer “cap a una transició justa i sostenible” en l’àmbit de l’automoció. Un repte que, segons ha explicat, “ha de ser compartit amb altres regions del nostre entorn nacional i europeu per a ser més robustos i eficaços”.