Notícies

Ves enrere and nbsp;'El transport per carretera és vital per a l'expansió europea de la Comunitat'

and nbsp;'El transport per carretera és vital per a l'expansió europea de la Comunitat'

La consellera d'Infraestructures, Territori i Medi Ambient, Isabel Bonig, ha destacat "el paper fonamental del transport per carretera per a l'expansió dels nostres productes per la Unió Europea".

En la inauguració de la nova estació per a camions Campa Camí Fondo d'Almassora, la consellera ha manifestat "el suport al Consell en tota iniciativa que, a més de generar ocupació, servisca per a augmentar la competitivitat d'un sector fonamental per a l'economia valenciana".

En este sentit, Isabel Bonig ha afegit que "el transport per carretera és vital per a aconseguir, junt amb el corredor Mediterrani, que la Comunitat Valenciana siga la porta sud d'entrada de mercaderies d'Europa".

Segons ha explicat, "el transport de certes mercaderies i a determinades distàncies només es pot efectuar per carretera, així que des de les diferents administracions estem treballant per a recolzar i coordinar accions que servisquen per a dinamitzar i potenciar el sector".


Així mateix, Bonig ha insistit en el paper primordial de la multimodalitat "perquè el sector logístic puga recolzar-se en un sistema eficient de transport de mercaderies. El transport per carretera continuarà sent l'element essencial de la cadena logística en la pròxima dècada".


Així, ha afegit que "una de les tipologies de transport intermodal més usuals és el transport combinat carretera - ferrocarril. Este tipus de transport combina el transport per carretera per al trajecte inicial i final amb el ferrocarril per a realitzar el recorregut de major longitud".


Per a la consellera, "el servici `porta a porta' sempre serà un pilar clau de competitivitat, a més, el transport de determinat productes només és viable i factible amb este mitjà de transport".


"Per tots estos motius, ha continuat, aplaudim iniciatives com la d'esta estació que facilita el treball sempre dur dels camioners al proporcionar un espai preparat i segur per a l'estacionament de camions i vehicles pesats, i també permet alliberar el nucli urbà del trànsit de camions".


Finalment, la consellera ha volgut ressaltar que esta iniciativa respon a la creixent demanda en matèria d'estacionaments vigilats en l'entorn de la Xarxa Transeuropea de Transports a fi de millorar la seguretat viària i dels camioners.


La nova estació Campa Camí Fondo d'Almassora té una superfície de més de 25.000 m2, per a una ocupació de 211 places per a l'estacionament de vehicles de gran tonatge com camions, caravanes, autobusos i barcos de fins a 18 metres de longitud. Les instal·lacions disposen de sistema de control, reconeixement de matricules, així com circuit tancat de càmeres de seguretat (CCTV) i senyalització, a més d'altres servicis complementaris.


La ubicació d'este aparcament vigilat de camions en el Polígon Sitjar Cami Fondo d'Almassora prop de l'Autopista del Mediterrani AP-7 (E - 15), Carretera Nacional CN - 340, CV-16, CV-20, Autovia Mudèjar A-23, Aeroport de Castelló i Port Marítim de Castelló, permet donar servici a localitats com Castelló, Almassora, Borriol, Vila-real, Onda, Sant Joan de Moró, Borriana, Alquerías del Niño Perdido, Betxí i l'Alcora, les quals disposen de nombrosos polígons industrials i logístics.

Vore notícia