Notícies

Ves enrere Arcadi España recapta a Brussel·les el suport europeu per a l'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana

Arcadi España recapta a Brussel·les el suport europeu per a l'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana

- El Consell aprovarà el divendres l'acord per a impulsar el procés d'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana
- Permetrà abordar com convertir la Comunitat Valenciana en "un territori resilient i sostenible mediambiental i econòmicament" 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha informat que l'Agenda Urbana Valenciana té el suport europeu total i ha destacat que, amb aquest document, "es podran canalitzar millor els fons europeus".

Arcadi España s'ha reunit a Brussel·les amb els responsables de l'Agenda Urbana Europea per a presentar-los l'acord que aquest divendres aprovarà el Ple del Consell, per a impulsar el procés d'elaboració de l'Agenda Urbana Valenciana.

Com ha explicat el conseller, l'Agenda Urbana Valenciana "ens permetrà abordar des d'un marc de diàleg, com convertir la Comunitat Valenciana en un territori resilient i sostenible mediambiental i econòmicament". Per a Arcadi España es tracta d'un "instrument fonamental per a ordenar els pròxims anys, les actuacions urbanes i urbanístiques en tot el nostre territori, amb atenció especial també a les zones inundables com succeeix a la Vega Baixa i en altres zones de la Comunitat".

A més, el conseller de Política Territorial ha assenyalat que aquesta reunió també ha servit per a conéixer i analitzar les directrius de les agendes urbanes d'altres territoris, així com de l'europea que està en marxa.

En aquest sentit, Arcadi España ha indicat que "les Nacions Unides va recomanar que cada estat, regió i ciutat elaborarà la seua pròpia agenda urbana des de les característiques de cada àmbit territorial, d'acord amb l'Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible de l'ONU".

Així mateix, el conseller ha indicat que l'Agenda Urbana Valenciana tindrà un ampli procés de participació en què es recolliran les aportacions de tots els actors socials implicats i en la seua elaboració es proposarà una sèrie de blocs temàtics amb un component transversal que abastaran els grans problemes i oportunitats en relació amb el futur de les ciutats de la Comunitat.

Prèviament a aquesta reunió amb els responsables de l'Agenda Urbana Europea, Arcadi España ha mantingut una trobada de treball amb el conseller de Foment i Transport de la Representació Permanent d'Espanya davant de la Unió Europea (REPER), Vicente Salvador Centelles, per a analitzar, entre altres qüestions, la cerca d'un suport tècnic i financer per part de les institucions comunitàries.

fuente: gva.es