Notícies

Ves enrere Arcadi España reivindica el Corredor Mediterrani com a porta d'accés a Europa

Arcadi España reivindica el Corredor Mediterrani com a porta d'accés a Europa

- El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat ha visitat a Brussel·les l'exposició sobre el Corredor Mediterrani
- Destaca que es tracta d'una infraestructura que unirà més a Europa
 

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha reivindicat el Corredor Mediterrani com a porta d'accés a Europa en la seua visita a l'exposició en el Comité de les Regions que, sobre aquesta infraestructura, ha organitzat la Conselleria i ha desenvolupat la Càtedra Demetrio Ribes, Universitat de València.

Segons el conseller, "el Corredor Mediterrani, reclamació centenària de la Comunitat Valenciana i de totes les comunitats que travessa, és una infraestructura fonamental per a tota la Unió Europea que ha de finalitzar-se com abans, millor".

Així mateix, ha afirmat que, amb la posada en marxa d'aquest, "no només es millorarà la comunicació de mercaderies i passatgers de tot l'arc europeu amb el centre d'Europa, sinó també és una manera de connectar les persones i les cultures i unir més a Europa". Es tracta, hi ha afegit, d'"un mitjà de comunicació menys contaminant i una via per a sentir-se més dins del projecte comú de la Unió Europea".

Arcadi España també ha destacat que "per fi hi ha una voluntat conjunta per part de totes les institucions implicades per a tirar avant aquest projecte vital per a la Comunitat Valenciana i per a tota la Unió Europea'.

En aquest sentit, s'ha referit al fet que "en els últims mesos, malgrat tindre un govern en funcions, s'ha fet un gran esforç en licitació de més de 360 milions d'euros, amb formació ja de maquinistes en llocs clau com els límits entre la Comunitat Valenciana i Catalunya, la qual cosa permet ser optimista, sobretot pel consens que hi ha entre els diferents governs i, sobretot, entre les diferents societats civils, la valenciana, la catalana, l'aragonesa, l'andalusa i la murciana que permet accelerar aquesta infraestructura fonamental".

La mostra que s'exhibeix en el Comité de la Regions és l'adaptació de l'exposició 'El Corredor Mediterrani: realitat mil·lenària, demanda centenària. València, 1918' que va formar part dels múltiples actes de la Setmana del Corredor Mediterrani, que va tindre com a objectiu donar a conéixer el potencial d'aquest eix dins d'un pla estratègic i intermodal que connecta línies ferroviàries, carreteres, ports i aeroports en la Xarxa Transeuropea de Transports (TEN-T).

L'exposició actual, amb nous textos en valencià, espanyol, francés i anglés, s'articula en tres blocs i incideix en la importància mil·lenària de l'eix mediterrani, en la reclamació històrica d'aquesta infraestructura i en la situació actual del Corredor Mediterrani.