Notícies

Ves enrere Fabra reitera el suport de tot el poble valenci and agrave; a les v and iacute;ctimes del terrorisme despr and eacute;s del and #39;dur colp and #39; de la sent and egrave;ncia d and #39;Estrasburg

Fabra reitera el suport de tot el poble valenci and agrave; a les v and iacute;ctimes del terrorisme despr and eacute;s del and #39;dur colp and #39; de la sent and egrave;ncia d and #39;Estrasburg

- Defén valors com ara l'estat de dret, la democràcia, la dignitat i la tolerància i ha recordat aquelles persones "que ho han donat tot perquè els altres poguem viure en llibertat"
- En el dia previ a l'aniversari de la Constitució Espanyola, assenyala que la lluita de les víctimes és la motivació que "ens reafirma dia a dia en l'esforç de continuar treballant per la convivència i la democràcia"
- Recorda que la Generalitat ha concedit 64 altes distincions de la Generalitat a títol pòstum i 90 distincions de la Generalitat


El president de la Generalitat, Alberto Fabra, ha reiterat el suport de tot el poble valencià a les víctimes del terrorisme després del "dur colp" que ha suposat la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que va derogar la 'doctrina Parot'.

El cap del Consell ha fet estes declaracions durant l'entrega de l'alta distinció i la distinció de la Generalitat a les víctimes d'atemptats terroristes, una mostra del reconeixement del poble valencià a les víctimes de terrorisme, als seus familiars i a les diverses entitats que s'han caracteritzat en la defensa de les víctimes.

En este context, Fabra ha defés valors com ara l'estat de dret, la democràcia, la dignitat i la tolerància i ha recordat aquelles persones "que ho han donat tot perquè els altres puguem viure en llibertat".

Durant la seua intervenció, el president ha ressaltat que este "és un dia de records, d'homenatge a la vida, de solidaritat i de respecte, és el dia de la memòria d'un poble que no oblida" i ha manifestat que la Generalitat, la institució que representa tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana, sempre estarà al costat de les víctimes del terrorisme.

En este sentit, ha traslladat que el compromís de tots els ciutadans de la Comunitat Valenciana "no caduca, és per sempre i representa el respecte, l'afecte i l'admiració de tot un poble".

"No defalliu -ha dit- la vostra lluita és la nostra motivació i la defensa del record dels que ho van entregar tot ens reafirma dia a dia en l'esforç de continuar treballant per la convivència i la democràcia, en un dia com hui, previ a l'aniversari de la Constitució Espanyola".

Fabra també ha assenyalat que el Consell continuarà impulsant iniciatives que ajuden a pal·liar el dolor de les víctimes i que les protegisca, ja que per al Govern Valencià "esta labor no sols constituïx una obligació, sinó que respon a una convicció i un compromís".

En este punt, cal recordar que la Generalitat ja ha concedit 64 altes distincions de la Generalitat a títol pòstum i 90 distincions de la Generalitat: 77 a persones ferides en actes terroristes, 5 a entitats i institucions i 8 a membres dels cossos i forces de seguretat de l'Estat, policia autonòmica i local. A més, la Generalitat, a través dels diferents acords adoptats fins a hui, ha concedit 184 ajudes a 170 familiars o víctimes.

El president també ha destacat la labor de les persones, institucions i associacions "que contribuïxen, en la mesura del possible, amb el seu afecte, comprensió i suport que tantes persones afectades puguen eixir avant".

Finalment, ha agraït el treball de la Fundació Professor Manuel Broseta, de l'Associació de Víctimes del Terrorisme i de la Fundació Víctimes del Terrorisme per la defensa dels valors democràtics que realitzen cada dia i per l'important suport que presten a les víctimes i els seus familiars.

Vore notícia